ASUS, Yeni Modellerini Bir Steam Oyunuyla Sergiliyor

Oldukça yaratıcı bir yöntem

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından CES, bu sene pandemi nedeniyle sanal olarak düzenleniyor. Fuara katılan firmalar da ürünlerini tanıtmak için orijinal fikirlerle karşımıza çıkmaya çalışıyor, kimi web sayfasını interaktif biçimde düzenlemiş, kimi sanal da olsa bir fuarda olduğumuz izlenimi vermeye çalışıyor. Ama bu fikirlerin muhtemelen en orijinali ASUS'tan gelmiş ve firma karşımıza bir Steam oyunuyla çıkmış.

Steam üzerinden erişilebilen ROG Citadel XV oyunuyla 2021’de piyasaya çıkacak son teknoloji ekipmanları sanal olarak görmek ve FPS türünde bir mini oyun oynamak mümkün.

ASUS Republic of Gamers (ROG), CES 2021 bünyesinde düzenlediği ROG For Those Who Dare adlı sanal lansman etkinliğinde son teknoloji oyuncu ekipmanları ve teknolojilerini Citadel XV adını verdiği yeni interaktif deneyimle duyurdu. ROG’nin bugüne kadarkendi geliştirdiği ilk sanal deneyim olan Citadel XV, izleyicilere markanın görsel evrenine ve en son ürünlerine yakından bakma fırsatı veriyor.

Moonshine Studio ile güçlerini birleştiren ASUS Design Center (ADC), ROG görsel evreninden hikayeler içeren iddialı bir sanal ortam geliştirdi. Bu ortamda en yeni ROG cihazlarını görmek ve FPS türünde bir mini oyuna dahil olmak mümkün.

Oyuncuların görebileceği ürünler arasında ROG Gladius III kablosuz oyuncu mouse’u, ROG Claymore II RGB mekanik klavye, ROGSwift PG32UQ 4K 32 inç oyuncu monitörü, çift ekranlı Zephyrus Duo 15 SE oyuncu ekranı, ROG Strix SCAR 15 ve 17 oyuncu dizüstü bilgisayarları ve XG Mobile harici grafik işlemciye sahip ROG Flow X13 dönüştürülebilir oyuncu dizüstü bilgisayarı yer alıyor.

Turun ardından açılan poligonda oyuncular nişancılık yeteneklerini ve reflekslerini mini bir oyunda test edebiliyor.

Bu ürünler arasında özellikle de ROG Flow X13'e bir parantez açmak lazım. Bu ASUS'un ilk portatif oyuncu dizüstü bilgisayarı, yani her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir ürün. 13 inç ekrana sahip olan ROG Flow X13, AMD Ryzen 9 5980HS gibi güçlü bir işlemciye ve bunun yanında Nvidia GTX 1650 ekran kartına sahip. Muhtemelen ekran kartının nispeten zayıf oluşu sizin de dikkatinizi çekmiştir. İşte bu noktada da devreye ROG XG Mobile E-GPU giriyor. İsterseniz Flow X13'e RTX 3080'e kadar uzanan desteğe sahip olan harici GPU takabiliyorsunuz ve bu sayede de X13'ün oyun performansı masaüstü bilgisayarlara yaklaşıyor. Aynı zamanda bir güç adaptörü görevi gören ROG XG Mobile sayesinde bilgisayarınız sabitken müthiş bir güce sahip oluyorsunuz. Zaten bu yüzden ROG Flow X13, "2'si 1 arada" olarak tanımlanıyor.

ASUS, Citadel XV’i sonradan daha da genişletmeyi ve yakın gelecekte indirilebilir içerikler sunmayı da planlıyor. Yani şimdiden kurup bilgisayarınızın bir köşesinde tutsanız iyi olur.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum