Avatar 2, Yeni Bir 3D Film Dalgası Başlatabilirmiş

Eskisinden anca kurtuluyorduk...

2009 yılında vizyona giren Avatar filmi adeta bir görsel şölendi. 3D filmlerin yaygınlaşmasında öncü rolü oynayan Avatar devam filmiyle yeni bir akımın da başlatıcısı olabilir. Bu yılın sonunda vizyona girecek olan The Way of Water ile birlikte 3D gözlüklere yeni bir anlam yüklenebilir. Ayrıca Marvel Sinematik Evreni ile birlikte devasa bir hale gelen gişe gelirlerinde de Avatar'ın söyleyecek yeni sözleri olduğunu da görebiliyoruz. Hazır Avengers da ortada yokken yeni bir rekorun arifesinde olabiliriz.

The Hollywood Reporter'ın haberine göre Amerika'da sinemaya giden seyircilerin ciddi bir kısmı 3D'ye yönelmek istemiyormuş. Ancak Disney bunu değiştirmekte kararlı. Disney'in Global Film Dağıtım Müdürü Tony Chambers, "Bu tamamen deneyim üzerine. Eğer doğru yaparsanız insanlar tekrar, tekrar filme gelecektir. İnsanlar Avatar 2'yi sadece üç boyutlu olduğu için değil, muhteşem bir tecrübe için izleyecekler." diyerek ortam hazırlamaya başlamış bile. 

Öte yandan James Cameron'ın ödüllü yapımcı arkadaşı Jon Landau da 3D övgülerine hız kesmeden başlamış durumda. "Bizim inandığımız şey üç boyutun sinemada daha özgün bir deneyim sunduğu. Bizim anlattığımız hikayeye değer katıyor. Üç boyut sanki dünya bir pencereden çıkacakmış gibi davranmıyoruz, tam aksine biz bunu dünyamıza açılan bir pencere olarak görüyoruz. İnsanlara başka yerde göremeyecekleri şeyler sunuyoruz." diyen Landau, muhtemelen hiç Türkiye'de ekstra karanlık salonlarda bir de 3D gözlük ile karanlık sahne izlememiş.

16 Aralık günü vizyona girecek olan Avatar 2: The Way of Water'ı zorunlu olarak 3D izleyeceğiz gibi gözüküyor. Umarım salonlar bu sefer daha aydınlık olur da biz de diğer ülkeler gibi filmin tadını çıkarabiliriz. Öte yandan Avatar'ı yeniden hayata döndürmek isteyen stüdyo 23 Eylül günü çeşitli salonlarda ilk filmi yeniden vizyona sokmaya hazırlanıyor. Umarım Avatar 2 ile birlikte yeniden alakalı, alakasız her filmi 3D zorunluluğuyla görmeye başlamayız, bu durumdan daha yeni kurtulmaya başlamıştık. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum