Avengers: Endgame, Avatar'ı Solladı, Gişe Rekorunu Ele Geçirdi

Disney, ne yaptı ne etti tahtı ele geçirdi

Avengers: Endgame filmi geride bıraktığımız Nisan ayında vizyona girdiğinden beri, tüm gişe rekorlarını alt üst etmeye başlamıştı. En iyi açılış günü, en iyi açılış hafta sonu, en iyi açılış haftası gibi rekorlarla serüvenine başlayan filmin en büyük hedefi ise, 2009 yılında vizyona giren Avatar'ın "Dünya Genelinde En Çok Gişe Geliri Elde Eden" film rekorunu ele geçirmekti, sonunda bu rekorun da sahibi Endgame oldu. 

Aslında Avengers: Endgame ilk vizyondan kalktığı zaman zirveyi ele geçirememişti. Ancak bu durum Disney için bir sorun teşkil etmiyordu. Filmi yeni sahneleriyle birlikte yeniden vizyona soktular. Bunun yapılma amacı bariz bir şekilde Avatar'ı geçmekti. Film yeniden vizyona girdikten sonra da biraz çalkantılar oldu, hatta çoğu finans ve haber siteleri bu gidişatın her şeye rağmen Avatar'ı geçemeyeceğini belirtti. Ancak Disney, çoğu zaman olduğu gibi istediğini aldı. 


San Diego Comic-Con'da gövde gösterisi yapan Marvel Stüdyoları, sinematik evrenlerinin dördüncü aşamasında gösterilecek yeni filmleri ve Disney+'ya gelecek olan dizilerini tanıtınca insanların "Avengers özlemi" kabarmış olacak ki, bugün gelen haberde Avengers: Endgame'in zirveyi ele geçirdiğini gördük. Yukarıda gördüğünüz listede tüm zamanların dünya genelinde en çok gişe geliri elde etmiş 5 filmi var. Bunlardan ikisinin Avengers filmi olması, MCU'nun gücüne çok güzel bir örnek.

Avatar'ın 2,789 milyar dolarlık rekorunu, 2,790 milyar dolar ile geride bırakan Endgame uluslararası gişede zirveye oturdu. Amerika içi yerel gişede ise Star Wars: The Force Awakens'ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Endgame'in yeni sürümünün bir süre daha vizyonda kalacağını düşünecek olursak, bu fark yakın zamanda biraz daha açılacaktır. Bakalım Endgame'in kırdığı bu olağanüstü rekoru başka bir film alt etmeyi başarabilecek mi? 
 

YORUMLAR
Maximen
22 Temmuz 2019 14:40

Sadece anasayfada 16 tane süper kahraman haberi var baya iyi oyun sitesi.

 

 

 

Mehmet
22 Temmuz 2019 00:48

hocam teknoloji takip etmek icin girdiğim Log sitesinde hep Marvel gördüğüm yetmezmiş gibi, burası da Marvel haber bültenine döndü. ne olur azaltın biraz

Decypher
Mehmet
22 Temmuz 2019 01:12

Comic-Con'da Marvel paneli olunca haliyle hafta sonu haberleri de Marvel oldu :)


atilla.demirci
21 Temmuz 2019 22:14

abi bu ne ya iyi gene MARVEL firmasına dönüştü site haberlerin alayı marvel dizisi marvel projesi marvel filmi blaa blaa blaa.en son oyun sitesi idi burası.....

Decypher
21 Temmuz 2019 19:45

Hayırlı uğurlu olsun.

Parolamı Unuttum