Avengers: Endgame'in Yaş Sınırı Belli Oldu

Sürprize yer yok.

Disney'in Marvel ile anlaşmasının ardından çok sayıda MCU filmi izledik. Hepsinin de yaş sınırı aynıydı, 13+. Avengers: Endgame için de bu durum farklı olmadı ve film 13+ yaş sınırıyla vizyona girmeye hazırlanıyor.

25 Nisan Perşembe günü izleyicisiyle buluşacak olan Endgame'in bu yaş sınırını almasındaki sebep ise şu şekilde açıklandı, "bilim kurgu şiddeti içeren sahneler ve bazı kötü dil kullanımı" geçtiğimiz yıl çıkan Infinity War filmi de +13 olarak karşımıza çıkmıştı ve onun sebebi de hemen hemen aynıydı. "Yüksek düzeyde bilim kurgu şiddeti ve aksiyon boyunca kullanılan dil ile bazı kaba referanslar" da Infinity War'ın 13+ yaş sınırıyla vizyona girme sebebiydi.

Yani Endgame, Infinity War'a göre biraz daha yumuşak duruyor, en azından MPAA'nın yaptığı yaş sınırı açıklamalarına göre. Zaten filmi izlerken, başlmadan önce çıkan sahnelerde bunların açıklamaları kocaman bir şekilde ekrana yansıyor. Tabii filmle ilgili en az düşünülen şeylerden birisi de bu yaş sınırı. Bakalım Infinity War ile Avengers Endgame arasındaki bu açıklama farkı filmde ne kadar belli olacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum