Avengers: Endgame, Ek Sahnelerle Yeniden Vizyona Giriyor

Zirveyi ele geçirmek için, bu sefer ek sahneleriyle geliyor.

Marvel Sinematik Evreni'nin 11 senelik devasa bir dönemi olan Infinity Saga, Avengers: Endgame ile birlikte sona ermişti. Bu 11 filmde gördüğümüz karakterler, anlatılan hikayeler ve tanık olduğumuz olayların hepsi Endgame'in sonuna çıkıyordu. Tüm bu dönemi sonlandıran filmin gişede büyük başarı elde etmesi gayet doğal bir durum. Fakat Endgame için bir hedef eksik kaldı, film bir türlü Avatar'ı geçmeyi başaramadı. 

Nisan ayının sonlarında vizyona giren Endgame, Dünya genelinde 2.742 milyar dolarlık bir gişe geliri elde etti. Bu alanda lider olan Avatar filminin ise gişesi 2.776 milyar dolar. Arada yaklaşık 34 milyon dolarlık bir fark var. Marvel Stüdyoları'nın amacı muhtemelen filmi yeni sahnesiyle birlikte vizyona sokarak bu farkı kapatmak ve bir rekoru daha ele geçirmek. 


Spider-Man: Far From Home'un tanıtımı sırasında konuşan Marvel Stüdyoları patronu Kevin Feige, vizyona girecek olan yeni filmin genişletilmiş bir versiyon olmayacağını fakat filmin sonunda yeni birkaç sahne ve birkaç sürprize yer vereceklerini belirtti. "Bu bir genişletilmiş versiyon olmayacak. Fakat vizyona giren bu filmde biraz pazarlama stratejisi göreceğiz. Filmin sonuna birkaç yeni şey ekledik. Eğer filmi izlerseniz jenerik sonrası sahne eklediğimizi de göreceksiniz. Bu biraz saygıda bulunma, biraz da sürpriz içeren bir iş olacak. Film önümüzdeki hafta vizyona girecek." diyerek Endgame'in yeni versiyonu hakkında bilgi verdi. 

Avengers: Endgame yeniden vizyona girmesiyle birlikte çok büyük bir olasılıkla Avatar'ı devirip "Dünya genelinde en çok gişe yapan film" unvanını alacaktır. Fakat filmin yeniden vizyona girme tarihi olan 28 Haziran'da Toy Story 4 gibi güçlü bir film daha vizyonda yer alıyor olacak. Üstüne çok fazla vakit geçmeden Far From Home vizyona girecek. Disney'in böyle bir politika izlemesi bana biraz garip geldi. Birinciliği almak için bu riske değer miydi? 

YORUMLAR
ilke_kurtlutepe
21 Haziran 2019 15:53

Bu sefer sinemada izleyebileceğim umarım.

DanteXE
20 Haziran 2019 12:37

Bence 1-2 ay sonra yeni versiyonu yayınlamaları gerekiyordu. Fazla erken olmuş. Avatar'ı her türlü geçer sonuçta azıcık bir şey kalmış ama 1-2 ay sonra çıksa geçilemez bir rekor kırarlardı. Film çöp orası ayrı.

ocelot1789
20 Haziran 2019 12:12

2009 filminin getirdiği hasılat zamanı bilet fiyatları vs. hesaplanıyor mu ki? 2009'un 2.7 Milyarı şu an ne kadar ediyor değer olarak? Bir de 2.7 milyar doları birisi 10 dolarlık biletlerle diğeri belki 20 dolarlık bilet fiyatıyla yapıyor. Şu kriterleri geçmek için alınan bilet sayısı olarak bakmak lazım bence.

Decypher
ocelot1789
20 Haziran 2019 12:55

BoxOffice sitesinde bu dediğin özellik var, bilet fiyatlarını veya bilet sayısını kullanarak tahmini sıralama da yaptırılabiliyor (//www.boxofficemojo.com/about/adjuster.htm). 2009 yılında ortalama bilet fiyatı 7.5$, 2019'da ise 9$'mış mesela.


Parolamı Unuttum