Avrupa Birliği Ülkelerinde WhatsApp ve Facebook'un Yaş Sınırları Artıyor

 AB, Zuckerberg'e "dur" dedi.

 Facebook’un sahibi olduğu mesajlaşma programı WhatsApp, Avrupa Birliği vatandaşları için programın yaş sınırını 13’ten 16’ya çekeceğini açıkladı.

Avrupa Birliği gelecek aydan itibaren modern dünyanın en büyük sorunlarından biri olan "kişisel verilerin saklanmasıyla" ilgili çok önemli bir adım atacak. Genel Veri Koruması adındaki düzenlemeyle, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde iş yapan firmalar, AB vatandaşlarının kişisel bilgilerinin korunmasını garantiye almak zorunda kalacak.

2016’da karar verilen ve önümüzdeki ay uygulanmaya başlanılacak bu düzenleme, Facebook’un Cambridge Analytica veri hırsızlığı faciasından kısa bir süre yürürlüğe gireceği için birçok firmayı korkutmuş durumda. Bu firmalardan biri de, tabii ki, Facebook’un kendisi.

Birkaç hafta sonra güncellenecek yeni hizmet kullanım şartlarıyla, Avrupa Birliği vatandaşları WhatsApp’ı telefonlarına yükledikten sonra kullanabilmek için 16 yaşın üstünde olduklarını onaylamaları gerekecek. WhatsApp’ın yanında sosyal medya platformu Facebook da yaş sınırını yükseltme kararı aldı. Daha önce 13 yaşının altındaki kullanıcılardan, platformu tam kapasitesiyle kullanabilmeleri için bir aile üyesinin onayını isteyen Facebook, yaş sınırını 15’e çıkaracağını açıkladı.

Dünya üzerinde milyonlarca insanın hassas kişisel bilgilerine sahip Facebook gibi firmaların kendi başlarına bırakıldıklarında ortaya ne gibi sonuçlar çıktığında son birkaç haftada kendi gözlerimizle gördük. Her ne kadar Facebook, yaş sınırı düzenlemesini şimdilik Avrupa dışındaki marketlere getirmeyeceğini açıklasa da, diğer ülkeler de Avrupa Birliği’nin açtığı yolu takip edip benzer düzenlemeler hazırlayabilir ve Facebook'u bu düzenlemelere uymaya zorlayabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum