Azalan ‘Loot’lar Nedeniyle Oyunculardan Anthem’e Protesto Var

"Looter shooter" demediniz mi:)

Anthem, en azından çıkış aşamasında oyuncuların beklentisini karşılayamayan ve bu yönüyle başarısız olarak addedilebilecek bir yapım oldu. Daha önce Destiny veya No Man's Sky gibi örneklerde gördüğümüz "güncelleme ile yepyeni bir oyun haline geldi" senaryosunun yeni mensubu Anthem olur mu, bekleyip göreceğiz. 

Ancak oyuncuların beklemeye tahammül edemeyecekleri bir şey var gibi görünüyor -ki bu yönde bir protesto girişimi söz konusu. Geçtiğimiz günlerde Anthem oynayan oyuncular, daha önceki dönemlere nazaran çok daha fazla loot düştüğünü gördüler. Bunun son güncellemeden ileri geldiği düşünülürken, bir bug sonucu böyle bir durumun söz konusu olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine BioWare bir güncelleme yayınladı ve bu bug düzeltildi. Ancak bu durum oyuncuları pek memnun etmemiş anlaşıldığı kadarıyla.

Reddit gibi çeşitli mecralarda organize olmaya çalışan oyuncular, bu güncellemenin geri alınmasını ve daha sık loot düşen hale geri dönülmesini istiyorlar. Bunun için de bu hafta boyunca oyunu protesto etmeye davet ediyorlar diğer oyuncuları. 

Oyuncular sizce neden bu kadar tepkililer? Bence gayet anlaşılır bir şey. Sonuçta bu oyun bir "looter shooter" değil mi :) Onlar da daha fazla loot istiyorlar; bundan daha makul bir gerekçe olamazdı herhalde :)

Bakalım protestolar planlandığı gibi gidecek, BioWare cephesinde yankı bulacak ve oyuncuların talepleri kabul görecek mi. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum