Babylon’s Fall, İnceleme Puanlarında Çakıldı

Görünen köy ve istenmeyen kılavuzlar üzerine ibretlik bir hikâye…

Daha önce Marvel’s Avengers’tan beklediğini bulamayan Square Enix, ikinci bir ‘live-service’ vakasıyla daha karşı karşıya. Hatta durum bu sefer daha ciddi diyebiliriz. Sonuçta büyük bir beklentiyle giriştikleri işte karşı karşıya kaldıkları tablo hiç de iç açıcı değil; Babylon’s Fall, çok kötü bir çıkış gerçekleştirdi.

Normal şartlarda böyle büyük oyunların inceleme puanları oyun çıkmadan gelmeye başlar, hadi o zamana yetişmedi diyelim, çıkışıyla birlikte incelemeler gelirdi. Ama Babylon’s Fall için bir türlü inceleme paylaşılmıyordu. Acaba birileri “İlk taşı en günahsızımız atsın” diye bekliyor olabilir mi diye geçti aklımdan :) İşin şakası bir yana, bu işte bir terslik olduğu belliydi. Sonrasında, birçok oyun medyasına inceleme kopyalarının gitmediğine ilişkin haberler gelmeye başladı. Bu da oyuna dair şüpheleri destekler nitelikte bir haberdi. Nitekim, oyunun çıkışıyla birlikte oyunculardan aldığı tepkiler yeterince aydınlatıcı oldu. Oyun eleştiri yağmuruna tutuluyordu. İnceleme puanları da bu tabloyu destekler nitelikte.

Metacritic’te oyunun PS5 versiyonu için 28 inceleme paylaşılmış, ortalaması 42 puan. Oyuncular ise çok daha acımasız, 133 değerlendirme sonucunda 10 üzerinden 2,0 ortalamaya sahip olduğu görülüyor.

PC versiyonunda ise, 7 inceleme paylaşılmış, ortalaması 37 puan; 37 oyuncu değerlendirmesinin ortalaması ise 10 üzerinden 1,5 puan. Her ne kadar henüz fazla değerlendirme olmasa da Steam'deki tablo da çok farklı sayılmaz, 185 değerlendirmede %49 gibi bir sonuçla karşı karşıya. Özetle tablo hiç iyi görünmüyor.

Babylon’s Fall, an itibariyle bu yılın en kötü çıkış yapan oyunu gibi görünüyor. Ne diyeyim, “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” demiş atalarımız. Umarım PlatinumGames ve Square Enix de buradan bazı dersler çıkarıp önümüzdeki dönemde çok daha iyi oyunlarla buluşturur bizleri. Zira, biz kendilerini güzel oyunlarıyla anmaktan hoşlanıyoruz.

YORUMLAR
Mico
16 Mart 2022 01:56

Bu kafayla devam. Yakında Konami'nin tercih ettiği yola geçecekler az kaldı.

mokanalpa
15 Mart 2022 15:06

Herşey bir yana bence bu oyunun kötü olmasının enbüyük sebebi live service sistemidir hatta oyunu girmek için bu sisteme kayıt istemesi ve aptalca sebeplerden dolayı sisteme kayot olunamamısıdır yani kısacası bu oyun için kayıt olmak çok zor bu da square ın aptalca kayıt sisteminden kaynaklanıyor.o yüzden ben de dahil birçok kişi bu oyunu oynayamadı.güzel bir ptansiyele yazık ettiler gerçekten.

Parolamı Unuttum