Bağımsız Oyun Yapımcıları, Steam'in Yeni Güncellemesinden Memnun Değil

Önerilenler kısmı, bağımsız oyun önermiyor!

Valve, geçtiğimiz günlerde getirdiği Steam güncellemesi ile birlikte önerilenler kısmında büyük bir değişiklik yapmıştı. Artık bu kısımda bulunacak oyunların sevebileceğiniz oyunlar olma şansının arttığını belirten firma, bu değişim sayesinde kullanıcıların yeni oyunculara ulaşma fırsatının arttığını da belirtmişti. Fakat görünüşe göre durum pek de Valve'ın söylediği gibi gelişmiyor.

Bazı indie yapımcıları güncellemenin ardından isimlerinin istek listelerine eskisi kadar eklenmediğini fark etmiş. Yapımcılara göre yeni sistem hala önceliği popüler oyunlara veriyor. Hatta Flying Oak Games'den Thomas Altenburger'in iddialarına göre bu önem eskisine göre katbekat artmış durumda. Firma, son oyunları ScourgeBringer'ın güncellemenin ardından adeta ortadan kalktığının altını çizmiş.


Altenburger Twitter hesabından bu konu hakkında şu ifadeleri kullanmış: "Yeni Steam algoritması iyi değil, tam bir kaos. Çoğu yapımcıdan oyunlarının istek listelerine eklenme sayısının düştüğü bilgilerini alıyoruz."

Pek çok yapımcı bu durumun yaşandığını belirtse de bazı yapımcılar güncellemenin ardından oyunlarında herhangi bir değişiklik gözlemlememiş. Bazıları ise gerçekten yeni sistemin oyunlarına olumlu etki yaptığını belirtiyor.

Valve bu sorunu çözmek için tekrar bir güncelleme yapacak mı hep beraber göreceğiz. Öte yandan firmanın bu yeni önerilenler sistemini test aşamasında tuttuğunu ve geri bildirimlere göre şekillendireceğini biliyoruz. Zaten platform üzerinde korkunç bir düşüş yaşayan indie oyunların geleceği, bu alınacak karara göre şekillenebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum