Baldur’s Gate 3, Kısmetse 2022’de Tam Sürüme Geçiş Yapacak

Kısmetse olur

Baldur’s Gate 3, herhalde son yılların en merakla beklenen RYO’larından birisi olsa gerek. Gerçi erken erişime çıktı ve pek çok oyun sever bu meraklarını kısmen de olsa giderdi. Ama bizim gibi bazıları da erken erişimden tam sürüme geçişini bekliyor. Bunun ne zaman olacağı halen belirsiz, yapılan son açıklama ‘2022 içerisinde’ şeklinde.

Öte yandan güncellemeler de devam ediyor. Oyunun yeni güncellemesine ilişkin hem bir video paylaşıldı, hem de bir bültenle ne gibi değişikliklerin, güncellemelerin söz konusu olduğu açıklandı:

Bu yeni yama (Patch 5), pek çok güncellemeyi beraberinde getiriyor. Örneğin her savaştan sonra öyle bedavaya dinlenmek yok, uzun süreli kamp yaptığınızda kaynaklarınızdan harcıyorsunuz :) Kamp görünümü de elden geçirilmiş, nerede kamp kurarsanız kurun aynı görüntünün çıkmasından mustaripseniz, artık kamp yaptığınız yere göre değişen görünüm sizleri memnun edecektir. Çatışma kısımlarına ilişkin bazı değişiklikler de var; gerek arayüzde gerek büyü kullanımında gerek saldırılardan kaçınma gibi hareketlerde elden geçirilen detaylar mevcut.

Gizli bir mini görev de ekleniyor oyuna, karakterinizin arkaplanına uygun olarak belirlenen bu görev, oynayış stilinizi ödüllendirmeyi hedefliyor. Bir ‘Noble’ karakter ile oynuyorsanız, ogrelerden kendinize koruma tutmanız, bir ‘Uechin’ karakter ile oynarken de bu ogreleri bedava çalışmaya ikna etmeniz halinde ödüllendirileceğiniz örneği verilmiş.

Büyüler, düşman yapay zekâsı ve diğer özellikler ile ilgili de bazı ufak tefek değişiklikler söz konusu. Patch 5, 13 Temmuz’dan itibaren indirilebilecek. Patch 6’nın ise daha çok ‘yeni içerik’ temelli bir yama olacağı belirtilmiş, ayrıca beklenenden erken geleceği de not edilmiş. Yamaları, güncellemeleri bilemem, ama tam sürüm için önümüzde daha mesafe olduğu aşikâr. Ne yapalım, biz de sabırla beklemeye devam ederiz artık.

YORUMLAR
allalla
9 Temmuz 2021 13:58

bazı şeylerin aceleye gelmeyeceğini deneyimledik hep beraber. o nedenle, benim için sorun yok oyunu geliştirdikleri sürece.

Parolamı Unuttum