Batman: Arkham Serisinden Kötü Haber Geldi!

Arkham serisinin bittiğini biliyorduk ama bu kadar net açıklanması üzücü oldu...

 Son dönemin, hatta oyunculuk geçmişimin en başarılı süper kahraman oyunu/serisi Arkham oyunlarıydı desem yanılmam sanırım. Zaten kişisel olarak büyük sempati beslediğim Batman'in Rocksteady'nin ellerinde namına yakışır şekilde hayat bulması hem beni, hem de milyonlarca oyuncuyu mest etmişti. Fakat ne yazık ki her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bunun da vardı. Oldu da.

Warner Bros. ve Rocksteady'nin Arkham serisini bitirdiğini ya da ona ara verdiğini biliyorduk. Belki de ara verdiler dememizin sebebi bu muhteşem serinin son bulmasını istememizden, buna inanamamızdan kaynaklanıyordu. Fakat gerçeklerin ortaya çıkma alışkanlığı yine bizleri can evimizden vurdu.

Bu adam neden bu kadar ağlıyor dediğinizi duyar gibiyim. Sebebi Arkham serisinden yeni bir oyunun gelmeyeceğinin yarı resmi olarak açıklanması. Yarı resmi diyorum, çünkü bu açıklamayı yapan Warner Bros. ya da Rocksteady değil, Batman'e sesiyle hayat veren Kevin Conroy. (Hoş, Conroy'a böyle bir açıklama yapabilmesi için izin verdiklerine göre yarı resmi demenin pek de gereği yok sanırım.)

Conroy, Nashville'de katıldığı Wizard World Comic Con'da kendisine yöneltilen "Yeni bir Arkham oyunu ya da olanlar için ek paket üzerinde çalışıyorlar mı?" sorusunu şöyle cevap verdi:

"Yeni bir tane (Arkham oyunu) yapmayacaklarına inanamıyorum ama yapmıyorlar. Şaşırtıcı değil mi? O oyunlardan gerçekten de milyarlarca dolar kazandılar. Fakat hayır, yeni bir Arkham oyunu planı yok. Üzgünüm."

Şaşırtıcı mı? Evet. Üzücü mü? Katbekat...

Arkham serisi, arada sevilmeyen bir üyesi (ben hepsini çok sevmiştim) olsa da bugüne kadar yapılan en başarılı süper kahraman oyunlarından biri. Belki de en başarılısı. Serinin gelişimi, hikayenin işlenişi ve sonlandırılış şeklini düşündüğümüzde son verilmesi belki de en doğru karar. Fakat bu denli kaliteli ve ismin hakkını veren yapımlarla nadir olarak karşılaştığımız için insan devamını istemeden de yapamıyor hani...

Siz ne diyorsunuz Oyungezerler, Arkham serisi devam etmeli mi? Yoksa işi tadında, çıtayı da tepede mi bırakmak gerekir? (bk. You either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum