Battalion 1944, Paraları İade Etmeye Başlıyor

Kickstarter sürecinin üzerinden 7 koca yıl geçti

Bundan yedi yıl önce Battalion 1944 için "bir başarı hikayesi" dememiz mümkündü, çünkü Bulkhead Interactive bu 2. Dünya Savaşı temalı nişancı oyununu Kickstarter kampanyasına çıkarmış ve 100.000 sterlinlik hedef kısa sürede aşılarak 317.281 sterlin para toplanmıştı. Yaklaşık 400 bin dolarlık bu bütçe Bulkhead'in hayallerini gerçekleştirmek için yeterliydi.

Kickstarter süreci bittikten sonra oyun 2018 yılında Erken Erişime girdi ama söz verdiği konsol versiyonlarını bir türlü geliştirmedi. Oyun Square Enix'in indie oyunlara odaklı markası Square Enix Collective çatısı altında yayımlanmıştı, hatta Square Enix, 2018'in sonlarına doğru oyunun geliştiricisi Bulkhead'in %20 hissesini satın almıştı.

2022'de ise Bulkhead konsol versiyonlarını iptal ettiklerini ve Square Enix ile olan ilişkilerini de sonlandırdıklarını bildirdi.

Tüm bunların üzerinde oldukça uzun zaman geçti ama Bulkhead, Battalion 1944'ün başarısızlığının üzerine yatmayacağını gösterdi. Tüm Kickstarter bağışçılarına gönderilen mailde iade formunu 30 gün içerisinde dolduran herkese para iadesi yapacaklarını, bu süre bittiğinde ödemelerin PayPal yoluyla yapılacağını açıkladı. Bulkhead tüm bu süreci üç ay içinde tamamlamayı planladıklarını da aktardı.

"Maalesef kendimize koyduğumuz hedeflere ulaşamadık. Bunların en başında da oyunun konsol versiyonu geliyor. Kickstarter olmasaydı Bulkhead diye bir stüdyo olmayacaktı. Bizi destekleyen ve projeye en az bizim kadar inanan herkese teşekkür ediyoruz. Fakat koyduğumuz hedeflere ulaşamayacağımız için, Kickstarter üzerinden iadelere başlamaya karar verdik." diyor Bulkhead.

Eğer siz de bu oyuna bağış yapanlardansanız para iadesi alabilecek olmanız iyi haber, bunun PayPal üzerinden yapılacak olması ise kötü haber. Çünkü bildiğiniz gibi PayPal ülkemizde yasaklı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum