Battle.Net'e Nihayet Yeni Sosyal Özellikler Geliyor

Yakında diye diye beş yıl oldu

Blizzard daha en başından beri Battle.net'in Blizzard oyunlarını oynayan oyuncular için bir merkez görevi görmesini istiyordu ama oyuncuların ihtiyacı olan ve talep ettikleri özellikleri getirmekte o kadar gecikti ki oyuncuların büyük kısmı iletişim için başka programlara yöneldi. Tamam Hearthstone oynarken World of Warcraft'taki bir arkadaşınıza mesaj yazabilmek güzel bir özellikti ama bize bunlardan çok daha fazlası lazımdı. Orada zaten devreye Discord girerek büyük bir boşluğu doldurdu.

Nihayet Blizzard bu konuda bir şeyler yapmaya karar verdi ve yeni sosyal özelliklerini Battle.net programımın beta versiyonuna ekledi. Bu özelliklerden en ön plana çıkanlar ise artık Battle.net üzerinde Discord benzeri gruplar kurabiliyor olmak ve bir de oyuncuların yıllardır isteye isteye dillerinde tüy bırakmadıkları "Appear Offline" seçeneğinin sonunda Battle.net'e eklenmiş olması.

Dileyen herkesin hemen indirip kullanmaya başlayabileceği beta versiyonunda yeni Sosyal sekmesi sayesinde farklı gruplar kurabiliyor ve bu gruplarda yazılı ve sesli sohbetlerin yanı sıra avatarlar ve sosyal medya linkleri de kullanabiliyorsunuz.

"Appear Offline" seçeneği sayesinde ise artık Blizzard oyunlarını oynarken rahatsız edilmek istemiyorsanız illa çevrimdışı olmak zorunda değilsiniz, siz arkadaşlarınızı görebilecek (belki de belli bir arkadaşınızın gelmesini bekleyebilecek) ama bu sırada diğer oyunculara çevrimdışı olarak görünebileceksiniz. Bu kadar temel ve basit bir özelliğin eklenmesinin yıllar almış olması gerçekten de çok ilginç. Elbette Appear Offline seçili olsa da aynı oyunu oynadığınız arkadaşlarınız sizi haliyle görebilecekler, sonuçta World of Warcraft'tan örnek verecek olursak çevrimiçi oyuncu listesinde kabak gibi isminiz görünüyor olacak ama zaten bu durum diğer oyunlardan veya Battle.net arkadaş listenizden gelebilecek mesajların önüne geçmek için kullanılıyor.

Bu özellikle beraber çevrimdışı mesajlaşabilme de eklenmiş oluyor. Çevrimdışı bir arkadaşınıza gönderdiğiniz mesaj artık o kullanıcı çevrimiçi olduğunda iletilecek, eğer mesaj gönderdiğiniz arkadaşınız aslında çevrimdışı değil ve yalnızca öyle görünüyorsa mesajınızı anında alıp cevaplayabilecek.

Neyse, geç olsun güç olmasın diyelim. Umarım Blizzard oyuncuların istediği diğer özellikleri de yavaş yavaş Battle.net platformuna ekler de Blizzard oyunlarını oynarken diğer yandan iki üç ayrı programla iletişim kurmaya çalışmak zorunda kalmayız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum