Battlefield 1 Çanakkale Savaşı'nı Yanlış Yansıtmayacak

Yakında oynayıp göreceğiz

Battlefield 1’in hikaye modu görevlerinin ortaya çıkmasından beri süregelen Çanakkale Savaşı tartışması bugünden itibaren biraz olsun dinecek gibi gözüküyor.

Oyunda yer alan Haberci görevinde bir Anzak habercisini canlandıracağımız ve Çanakkale Savaşı’nda Osmanlılara karşı savaşacağımız daha önceden belli olmuştu. DICE tarihi yanlış yansıtmayacağını söylese de ister istemez oyuncuların kafasına bazı şüpheler yerleşmişti. Leadergamer’ın yaptığı habere göre bu görevin sonunda çıkan yazılar sızdırıldı ve içerikleri içimizi rahatlatacak nitelikte.

Çıkan yazılarda tarihin gerçeklikten saptırılmadığı görülüyor. Osmanlı’nın Gelibolu’yu savunmayı başardığı ve savaşı takip eden zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yazılıyor.

Tabii bunlar sadece görevin sonunda çıkan yazılardan ibaret. Bir de işin oyun tarafını görmek lazım. Sonuçta hikaye modunun tümünü İtilaf Devletleri tarafından oynayacağımız gibi bir gerçek var. Umarız DICE savaşta genel bir kötü taraf seçmek yerine daha gerçekçi bir tutum izlemiştir.

battlefield-1-canakkale-1

battlefield-1-canakkale-2

YORUMLAR
Parolamı Unuttum