Battlefield 1'in Hikayesinde Çanakkale Savaşı Bulunacak

Hikaye modundaki görevler açıklandı

Geçtiğimiz gün hikaye fragmanı yayımlanan Battlefield 1 için bu sefer oyunda yer alacak görevler açıklandı.

Geliştirici DICE, Battlefield 1'in çıkış tarihi yaklaştıkça oyun hakkında daha fazla bilgi paylaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün paylaşılan etkileyici hikaye fragmanının ardından bugün oyunun çıkışında yer alacak beş görev ve bu görevlerin detayları duyuruldu. Açıklanan beş görevin ikisinde Osmanlı İmparatorluğu yer alıyor. Görevler şu şekilde olacak:

  • Friends in High Places 

Bol bol it dalaşı içerecek bu görevde İngiliz askerleri olarak Alman uçaklarına karşı savaşacağız. Göklerin hakimiyetini yeniden ele geçirmeye çalışıp, söylenene göre bir dostluk hikayesini tanık olacağız.

  • Nothing is Written 

Orta Doğu çöllerinde Osmanlı İmparatorluğu'na karşı ayaklanan Arap askerlerini konu alacak bu görev, aynı zamanda "Lawrence of Arabia"yı, yani Thomas Edward Lawrence'ı da içerecek. Osmanlı olarak değil, Osmanlıya ayaklanan askerleri oynayacağız.

  • Through Blood and Mud 

İngilizlerin 1918'de Fransa'nın Cambrai şehrine yaptığı saldırıyı anlatan bu görev tanklı çarpışmaları içerecek. 2014'te çıkan Fury filmindeki gibi bir görev olacağı izlenimini verdi bana açıkçası.

  • Avanti Savoia

İtalya ve Avustrya-Macaristan İmparatorluğu'nun Alplerdeki savaşını konu alacak bu görevde İtalya'nın elit asker timi Arditi'den biri olarak oynayacağız. Tepeleri karla kaplı dağlar ve çetin şartlar, bu görevde bizleri bekliyor olacak.

  • The Runner

"Britanya İmparatorluğu, Osmanlı topraklarında savaşa yeni bir cephe açmak istiyor. Gelibolu Yarımadası'nda gemiler toplanmış durumda. Birinci Dünya Savaşı'nın D-Day çıkartması olan bu savaşta bir Anzak askeri olarak çıkarma yapacaksınız." 

Bu da demek oluyor ki, Çanakkale Savaşı Battlefield 1'in hikaye modunda yer alacak, hatta beş ana görevden biri olacak. Fakat biz (en azından şu ana kadar duyurulanlara göre) bu savaşı Anzak tarafından oynayacağız. 

Battlefield 1 ilk duyurulduğundan beri savaşın tüm taraflarını da göstermek istediklerini belirten DICE, umarım hikaye görevlerinde bunu bizlere yansıtabilir. Zira sayısız insanın hatını kaybettiği, devletlerin yıkılıp yerine yenilerinin kurulduğu böylesine büyük savaşları "tarafsızca" yansıtabilmek, muhakkak zor olacaktır. Çok bir beklentim yok açıkcası, fakat umarım Çanakkale Savaşı görevinin bir yerinde, savaşılan millete hitaben söylenmiş Mustafa Kemal Atatürk'ün mükemmel mesajını bir şekilde işlemişlerdir. Çünkü o fragmandaki "savaşsız bir dünya" & "kardeşlik" temasına, bu mesajdan daha güzel gidebilecek bir şey bilmiyorum ben.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum