Battlefield 1 E3 Videosu Akıl Yakıyor!

Call Of Duty GG

Battlefield 1 isminin sonunda "1" rakamı olan ilk ve tek oyun, farkındasınız değil mi? Mass Effect 2 vardır ama Mass Effect 1 yoktur, ne bileyim, Rambo 2 vardır ama Rambo 1 yoktur. Bu ismi gördükçe ilginç geliyor bana, paylaşayım istedim.

Az önce biten EA konferansındaki en heyecan verici şey yine yeni Battlefield 1 videosu oldu. Biz zannediyorduk ki ilk dünya savaşında geçen bir Battlefield oturduğu yerde oturur, salon beyefendisi olur. Yoo mirim yoo... Hiç de öyle değil kazın ayağı... 1. Dünya Savaşı'nda geçecek olması, heyecanından hiçbir şey kaybettireceğe benzemiyor bu 14. savaş alanından. Biber gazı saldırıları, tam bir ölüm makinası (veya ölüm tuzağı) olan ilk tanklar, pırpırlarla gerçek adam gibi köpek dalaşları, düşerken koca kasabaları da yıkan (Levölüsyon!) dev bir zeplin...

Savaş, savaş değişmiş gerçekten... Şu E3 videosuna bakar mısınız mirim?

Bu yıl Call of Duty'nin işi gerçekten zor. Kum saati tersine dönebilir ve her yıl 10 milyon küsur satması garanti beklenen CoD'dan Battlefield'a oyuncu akışı bu sene başlayabilir. Çünkü Battlefield 1, tam zamanında yaptığı "modern savaşlardan tarihi savaşlara (ama ilgi çekecek kadar yenilik içeren alternatif savaşlara)" dönüşüyle birlikte tüm olumlu tepkileri kendinde topladı. Tabii internetteki sesli çoğunluğun etkisi, her yıl otomatik bir şekilde aynı oyunu alan büyük bir kesimin satışlara etkisini bir anda değiştiremez. Ama dediğim gibi, bu yıl değişimin başladığı sene olabilir.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum