Battlefield 1'in PC ve Konsol Karşılaştırılması Yapıldı

Sürpriz bozan: PC'de grafikler daha iyi...

Birinci Dünya Savaşı'nı beş farklı cepheden anlatan ve her anlamda FPS severlerin beğenisini toplayan Battlefield 1'in PC ve konsol tarafında grafik karşılaştırılması yapıldı.

En güçlü kasaları dahi zorlayacak kadar grafik detayı bulunduran oyun, tahmin edebileceğimiz üzere PC kanadında daha iyi gözüküyor. PlayStation 4, Xbox One ve PC'de yapılan testte oyunun aynı andan kaydedilmiş sahnelerini inceleyebiliyoruz. Maalesef YouTube videoyu sıkıştırıp işlediğinden ışık, görüntü işleme, zemin kaplaması ve AO gibi ayarları kapsayan test videosundan verimli bir sonuç almak mümkün değil.

Fakat köşe yumuşatma testine (03:00) göz attığımızda konsol ile PC platformunun farkı bir kez daha gözler önüne serilmekte. Diğer bir yandan testlerden sonra bazı konsol oyuncuları, Battlefield 1'in çoklu oyuncu modunun senaryo modundan farklı olarak konsollarda düşük çözünürlükte çalıştığını iddia ediyor. Benzer bir olaya PlayStation 4'ün çıkış oyunlarından bir tanesi olan Killzone: Shadow Fall'da rastlamıştık. PlayStation 4'e özel olarak çıkış yapan bu yapımın senaryo modu FullHD çalışırken, çoklu oyuncu modu 900p çözünürlüğünde çalışıyordu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum