Battlefield 1942 Taklidi Tank Battlegrounds (Güya) Yakında Çıkıyor

Kopyacılığın da bu kadarına pes

Tank Battlegrounds'un Steam sayfasına girdiğinizde son derece tanıdık görüntüler, hatta yine bir o kadar tanıdık oyun açıklamalarıyla karşılaşacaksınız. Çıkış tarihi Haziran 2019 gösterilen oyun, Battlefield 1942'nin ucuz bir kopyası. PCGamer'ın haberine göre Steam Reddit panosunda bir kullanıcının dikkat çektiği benzerlik, Steam'in "yasadışı veya troll olmadığı sürece tüm oyunlara kapımız açık" politikasının bir ürünü muhtemelen. Ancak oyunun buram buram troll koktuğunu da söylemek lazım.

Bir kere oyunun kısa açıklaması "Tanks, II. Dünya Savaşında geçen bir fps oyunudur" şeklinde, ancak oyunun ismi Tanks değil, Tank Battlegrounds :) Oyunun fragmanı Battlefield 1942'nin fragmanın kısaltılmış hali, ekran görüntüleri yine direkt Battlefield 1942'den alınmış. Hatta oyunun Hakkında kısmında " In order to win, Battlefield 1942 pays more attention to teamwork" şeklinde bir cümle bile var. Adamlar oradaki Battlefield 1942 ismini değiştirmeye bile gerek görmemişler yani.

Ancak oyunun ucuz bir kopya mı, yoksa belki de Battlefield 1942'nin korsan bir versiyonu mu olduğu bile belli değil. Oyunun geliştiricisi ve yayıncısı aynı isme sahip (Free Partner) ve üzerine tıklayınca başka bir oyunları olmadığı da görülebiliyor.

Haberin ortaya çıkmasının ardından oyunun Tartışma forumları da hareketlenmeye başladı; bu oyun bir harika diye tavsiye edenlerden, Valve'ı böyle bir şeyi gözden kaçırdığı için suçlayanlara kadar pek çok mesaj var.

Oyunla ilgili bu gerçek Valve'ın da kulağına gitmiştir, bir iki gün içinde Steam sayfası uçarsa şaşırmayalım.

YORUMLAR
memoefe
29 Mayıs 2019 19:16

Steam'deki görseller aşırı da benzemiyor Battlefield 1942'ye

waltran
28 Mayıs 2019 14:56

steam'de ki şu aptal saptal olayları gördükçe her ne kadar köteklik olsalar bile bir yandan epic gamese de hak veriyorum. zamanında gta v greenlit edilmişti aklıma o geldi bak.

Parolamı Unuttum