Battlefield V'da Mermi Penetrasyonu Önemli Bir Yere Sahip Olacak

Saklanmak yok.

Artık Call of Duty: Black Ops 4 ve Red Dead Redemption 2'nun korkusundan mıdır yoksa gerçekten de yapımcıların daha fazla zamana ihtiyacı olmasından mıdır bilinmez ama Battlefield V'ın çıkışı ertelenmişti. Ancak 20 Kasım'da çıkacak olan oyunun yapımcılarının boş durduğunu söyleyemeyeceğiz. EA'den gelen açıklamaya göre üzerinde çokça çalıştıkları bir konu olan mermi penetrasyonu, yeni oyunda çok önemli bir role sahip olacakmış.

Battlefield V'in Firestorm Modundan İlk Bilgiler Geldi - Panzer Sürmeye Var Mısınız?

Mermi penetrasyonu konusunu, oyundaki mermilerin çeşitli materyal ve objelerin içerisinden geçerek arkalarındaki düşmana az da olsa zarar vermesi olarak özetleyebiliriz. Bu özelliğin daha önceki oyunlarda da mevcut olmasına rağmen, bugüne kadar oynanışa pek bir etkisi olmadığını itiraf ediyor EA'den Rickard Antroia. Artık objelere çarpan mermilerin sadece görsel ve işitsel etkileri olmayacak, oynanış da etkilenecekmiş. Gerçek hayatta bu mermi bu kapıyı ya da duvarı deler derseniz, oyunda da delecek diyor Antroia. Ayrıca mermiler görsel olarak içinden geçtiği objenin her iki tarafında da farklı bir iz bırakacakmış. Bu sayede hem ateş eden, hem de siperin arkasındaki oyuncu taktiklerini duruma göre şekillendirebilecekmiş. Son olarak değişik türdeki silah ve mermilerin, farklı materyalar üzerinde farklı etkileri olacağının da sözünü veriyor Antroia. Yeni oyundaki mermi penetrasyonu mekaniklerinin tam olarak nasıl işlediğini merak ediyorsanız, VGR'dan aldığımız aşağıdaki iki görseli inceleyebilirsiniz.

Battlefield V'in Battle Royale Modu Firestorm 64 Kişilik Olacak

Battlefield 1'ı yüzlerce saat oynamış biri olarak, oyundaki mermi penetrasyonu özelliğinin pek bir işe yaradığını görmemiştim. Zaten Antroia da bunun aksini iddia etmiyor. Ancak Battlefied V'ı beta süreci boyunca deneyimleyen oyuncuların da bu konu hakkında bazı sıkıntıları var. Kimisi bu özelliğin çalışmadığından, kimileri ise son derece dengesiz çalıştığından yakınıyor. Ben de geçtiğimiz ay oyunu bir süreliğine test etme fırsatı bulmuştum ancak bu özelliğin nasıl çalıştığına maalesef pek dikkat etmedim. Beni etkileyen herhangi bir durum ile karşılaştığımı da hatırlamıyorum.

Battlefield V'in Yeni Tanıtım Videosunda Ne Ararsanız Var

Her ne kadar tasarım tercihleri nedeniyle çokça tepki almış ve hatta satış rakamları bekleneni veremiyor olsa da ben Battlefield V'ı merakla bekliyorum. Eğer siz de oyunu merakla bekleyenlerdenseniz, daha önce yazdığım Battlefield V'ın düşük satış rakamlarının arkasında neler olabileceği hakkındaki yazıma da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum