Battlefield V'in Tek Kişilik War Stories Modu Hakkında Bildiğimiz Her Şey

"2 dakikalık videodan 2 sayfa yazı çıkar mı?" adlı çalışmamız...

Malumunuz dün Battlefield V'in hikaye modu ile ilgili bir tanıtım videosu paylaşılmıştı, biz de haberleştirerek sizlere sunmuştuk. Her ne kadar 2 dakikalık bir video olsa da, arada ufak detaylar üzerinden fikir yürütmemize imkan veriyordu. Önceden açıklanmış bilgiler ile videoda gördüklerimizi bir araya getirip, hikaye modunda neler olabileceği üzerine bir yazı kaleme almaya çalıştık. Umarım beğenirsiniz.

Videoda da görüleceği üzere Savaş Hikayeleri (War Stories) adlı tek kişilik oyun kısmında ayrı ayrı karakterlerin hikayelerini oynayacağız. Kısmen eleştirilen, kimilerince de sevilen bir tarz denemişti yapımcılar bir önceki oyun olan Battlefield 1'de. Farklı cephelerde farklı karakterlerin gözünden tecrübe etmiştik 1. Dünya Savaşı'nı. Kısa sürdüğü ve hikâyenin içerisine tam anlamıyla girilemediği eleştirilerine maruz kalmıştı. Ama kendince güzel yanları da vardı; bu haliyle sevenler de oldu. Bir cephede uçak uçurmak, diğer cephede at sırtında koşmak, tankla sağı solu yıkarken bir anda gizlilik gerektiren bölümlere girmek benim de hoşuma gitmişti açıkçası. Gerçekçiliği ön planda tutan bir seri için bütün bunları tek bir karaktere yaptırmak çok da mantıklı olmayabilirdi sonuçta. Oyunla ilgili sevdiğim noktalardan birisi de savaşın içindeki "insan" faktörünü ele alması ve savaşın yarattığı yıkımın, insanların hayatlarına nasıl etki ettiğinin vurgulandığı hikayelere öncelik vermesiydi. Anlaşılan o ki, BF V için de durum aynı şekilde devam edecek. Bu sefer 2. Dünya Savaşı'nın içerisinde hayatları alt üst olan insanları tanıyacak, onlarla kısa bir yolculuğa çıkacağız.

Savaşın Kuzey Cephesi'ne gidileceğini daha önceki açıklamalardan öğrenmiştik. Videoda da bununla ilgili birkaç sahne gördük. Karla kaplı bir coğrafyada kendisini savaşın ortasında bulunan ve hayatta kalabilmek için savaşmak zorunda olan karakterlerin hikayesine çevireceğiz yönümüzü. Ama bu kadarla sınırlı kalmayacağını biliyoruz. BF 1'de olduğu gibi farklı coğrafyalara taşıyacak yapımcılar bizleri. "Nordlys" bölümünde Norveç'te Alman işgaline direnecek, "Under No Flag" görevinde düşman hatları ardına sızıp sabotaj görevleri yapan bir İngiliz askerini canlandıracak, "Tirailleur" adlı bölümde hiç görmediği bir "vatan" için savaşan bir asker olacak ve Aralık ayında yayınlanacak son bölüm "The Last Tiger" ile bir Tiger I personeline katılıp ne için, ne adına savaştığınızı sorgulayacaksınız.

Videoda ön plana çıkan iki karakterden bahsedilebilir belki. Bu karakterlerden ilki yöneteceğimiz kadın karakter. İlk tanıtım videolarında BF V için en yoğun eleştiri konusu, tarihi gerçeklikten kopuk bir şekilde kadın savaşçı vurgusunun çok fazla yapıldığı şeklindeydi. Serinin hayranlarının bir bölümü, ön cephede bu kadar kadın savaşçının yer almadığını ve bu durumun oyunun gerçekçiliğine zarar verdiğini ileri sürüyorlardı. Bir grup da oyunlarda kadın karakter kullanımının pazarlama stratejisi haline gelmesini eleştiriyordu. Yetkililer eleştirilere karşı verdikleri yanıtlarda bu konuda herhangi bir değişikliğe gitmeyi düşünmediklerinin altını çizmişlerdi. Hikâye videosunda da kadın karakterlerin ön planda olması bu konudaki kararlılıklarını teyit etmiş oluyor bir anlamda.

Çocuk askerler meselesine de ucundan kıyısından temas edilmiş gibi görünüyor videoda, bakalım oyunda ne kadar yer alacak bu husus. Belki de sadece video geçişinde yer alıyordur. Şu aşamada bir yorum yapmak zor.

Videoda ön plana çıkan ikinci karakter ise siyahi bir savaşçı. Videonun bir bölümünde başında fes ile görüyoruz kendisini. Yukarıda bahsettiğimiz "Tirailleur" bölümünde yöneteceğimiz Afrikalı karakter olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla. Tirailleur birlikleri; Fransa tarafından Tunus, Cezayir, Fas ve Senegal'de kurulan birlikler. Bu birliklere mensup bir karakteri canlandıracağız, haliyle o askerin de Afrikalı olması gayet doğal. Nitekim bu bölümde Senegalli bir askeri yöneteceğimiz de daha önce paylaşılan bilgiler arasındaydı. O nedenle çok da şaşırtıcı olmasa gerek.

Şimdilik bu kadar yeter herhalde. Nasıl olsa oyun çıktıktan sonra bol bol konuşacağız üzerinde.

Battlefield V 20 Kasım'da PC, PS4 ve Xbox One platformlarına geliyor. Oyunun sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum