Beautiful Desolation'ın Geliştiricisinden Korsan Oyunculara Mesaj Var

Yapmayın, etmeyin

Stasis ile tanıdığımız The Brotherhood'un uzun zamandır yolunu gözlediğimiz yeni oyunu Beautiful Desolation nihayet çıkışını gerçekleştirdi. Post-apokaliptik bir dünyada geçen bu 2D izometrik adventure oyunu, Steam'de de şimdilik Çok Olumlu inceleme ortalamasına sahip.

Ancak böylesine başarılı indie oyunların bildiğiniz gibi başı korsanlarla dertte oluyor. Denuvo gibi kopya korumaları da kullanmadıkları için daha ilk günden kırılıyor bu tür oyunlar. The Brotherhood'un başına gelen de bu ve oyunun çok sayıda kişi tarafından korsan indirilmesi karşısında bir açıklama yayınlamışlar.

Oyun çıkış yaptığı Çarşamba gününden beri 50,000'in üzerinde kez korsan olarak indirilmiş, daha doğrusu The Brotherhood'un iddiası bu yönde. "Eğer satışlarımız da buna benzer olsaydı bu hafta Steam'in en çok satan oyunu olacaktık" demişler açıklamada.

"LÜTFEN, eğer bu projeyi destekleyecek durumunuz varsa - ki bu soundtrack albümünü satın alarak bile olur - bu sayede daha fazla oyun yapmamızın önünü açmış olursunuz. The Brotherhood bir odayı paylaşan iki kişiden oluşan bir ekip, bu devasa sektörde mega projeler ve mega bütçelerle rekabet ediyoruz. Bunu çok içten rica ediyoruz, eğer Beautiful Desolation'ı oynadıysanız ve sevdiyseniz, lütfen ne kadar olursa olsun ödeme yapın. Eğer oyunu korsan indirdiyseniz size vereceğimiz linkten bir dolar veya fazlasını bağışlayabilirsiniz. Size hiçbir soru sormayacağız, ne irtibata geçecek, ne de kim olduğunuza bakacağız. Tek istediğimiz oyunlarımızın hayranlarına yeni projeler sunabilmek ve bunun için de her türlü kaynağa ihtiyacımız var."

The Brotherhood'un Twitter'dan paylaştığı bu mesaj Reddit'te de yayıldı, ancak bazı Reddit kullanıcıları çeşitli torrent sitelerindeki seeder sayılarından yola çıkarak oyunun 50,000 civarı korsan indirilmesinin mümkün olmadığını öne sürmüşler. Sonrasında The Brotherhood da mesajını kaldırdı ama kendimi geliştiricilerin yerine koyduğumda bu duruma düşmüş olduklarına da üzülüyorum aslında. Özellikle de bu kardeşler (Nicolas ve Christopher Bischoff) gerçekten de çok azimliler ve ortaya da bütçelerine kıyasla inanılmaz işler çıkarıyorlar.

Oyunun Steam fiyatı sadece 32 lira, onu da belirteyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum