Beklediğimiz Indie'ler - Atomic Heart

Atomdan kalpler

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Geçtiğimiz sene mayıs ayında yayınlanan fragmanla karşılaşmıştım Atomic Heart’la.  Fragman hoştu falan ama pek de güvenemedim kendilerine. Ardından gösterilen oynanış videoları bu fikrimi tamamen değiştirdi ve kendisiyle ilgili gördüğüm her habere anında tıklar oldum.


> Atomic Heart aksiyon RPG türünde bir oyun. Bioshock benzeri bir gerilimi barındıran, çeşitli yakın dövüş silahlarımızın da bulunduğu oyunda mühimmat sıkıntısı yaşayacak olmamız da olası gözüküyor. Bu da bizi Resident Evil benzeri her önümüze geleni alt üst edeceğimiz bir yapım olma fikrinden uzaklaştırıyor.

> Oyunumuz üstün teknolojinin yer aldığı alternatif bir Sovyetler Birliği’nde geçiyor. Hükümet adına çalışan P-3 isimli bir KGB ajanını kontrol edeceğimiz oyunda 3826 isimli bir tesise gönderiliyoruz. Çünkü bu tesisle ilgili bir haber alınamıyor ve işlerin yolunda gitmediği görülüyor. Amacımız bu tesisteki sorunun ne olduğunu bulmak ve her şeyi eskisi gibi düzenli ve kontrollü haline geri getirmek.

> P-3 olay yerine planlandığı şekilde giremese de tesiste her şeyin alt üst olduğunu görüyor. Oynanış videolarından biz de rahatça görebiliyoruz bu durumu. Kontrolden çıkmış robotlar, etrafta çılgın atan droid’ler ve kafasına göre çalışan makineler. Hepsi bizi öldürmek için can atmış durumda. Özellikle çevre dizaynı ve atmosfer konusunda oldukça başarılı bir portre çiziyor Atomic Heart. Etrafın tekinsiz olduğunu, her an bir şeylerin olabileceğini videolarda bile olgunca hissettiriyor.

> Oyunda yedi büyük bölge bulunacak. Bu geniş bölgeler hem açık alanları hem de tesisin yeraltındaki gizli bölmeleri içerecek. Oyunda ayrıca PVP savaş alanları da olacak. Geliştiricini amacı bu alanlarda olabildiğince özgür bir kapışma ortamı oluşturmak. Unreal Engine 4 ile geliştirilen yapım özellikle Ray Tracing gibi yeni teknolojilere de önem veriyor ve oyunda bunların destekleneceğini dile getiriyor.

> Buram buram Rusya kokan yapımın arkasındaki isimler de aynı memleketten kişiler. Mundfish adındaki bağımsız firmanın ilk büyük projesi olacak Atomic Heart. Daha önce Soviet Lunapark VR adında bir oyun üzerinde çalışan firma Atomic Heart uğruna bu projeden vazgeçmiş.

ATOMIC HEART

Tür: Aksiyon RPG

Platform: PC, PS4, Xbox One

Yapım: Mundfish

Dağıtım: Mundfish

Çıkış Tarihi: 2019

YORUMLAR
Ghost AssassiN
26 Eylül 2019 18:02

Techland'in Dying Light'ı gibi beklenmedik bir başarı yakalayabilir bence.Hem oynanış hem hikaye anlamında.Şahsen benim beklentim %80'lerde.

Parolamı Unuttum