Beklediğimiz Indie'ler - Holstin

Psikoloji, hayatta kalma, piksel art, korku; hepsi bir arada

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Holstin piksel çizimli izometrik perspektiften bir anda FPS'ye geçebilen tarzıyla isminden söz ettirmeyi başaracak bir oyun gibi görünüyor.

> Polonya’ya Yolculuk: Holstin’in hikayesi 90’lı yıllarda terk edilmiş bir Polonya kasabası olan Jeziorne-Kolonia’da geçiyor. Kasabada uğursuz bir şeyler olduğu belli, biz de Tomasz rolünde bu uğursuzluğu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Çevredeki doğal yaşam da, insanlar da, binalar da içeriden çürüyor ve dönüşüyor resmen. Böyle bir ortamda akıl sağlığımızı korumak bir numaralı önceliğimiz olacak.

> Bu Nasıl Bir 3D Geçişi: Oyunun muhtemelen en etkileyici kısmı paşa paşa izometrik biçimde oynarken bir anda birinci şahıs moduna geçerek düşmanlarla savaşmanıza izin vermesi. Böylesini daha önce görmediğinize kalıbımı basarım. Bu anlık ve müthiş başarılı geçiş sistemine oyun dünyasını sekiz farklı açıdan keşfetmemizi sağlayan serbest kamera döndürme sistemi ve dinamik ışıklar eşlik ediyor.

> Son Dakikada Türkçe Desteği: Holstin’in şimdiye kadar yayınlanan demoları İngilizce ve Lehçe’ydi ama son versiyonla birlikte oyuna eksiksiz bir Türkçe desteği de geldi. Seslendirmeler ise yine İngilizce ve Lehçe olarak kalacak. Oyunu yapımcılarının ana dilinde oynamak isterseniz Lehçe’ye şans vermenizi önereceğim kendi adıma, nasılsa konuşulanları altyazıdan takip edeceğiz.

> İstersem Bacağını Uçururum, Sana Ne?: Holstin’in bazı hayatta kalma / korku oyunlarından esinlenen bir mekaniği de var, o da düşmanların uzuvlarına ateş edip işlevsiz bırakabilme. “Yok edilebilir vücut parçaları” olarak açıklıyor bunu Sonka, oyunun FPS’ye döndüğü kısımlarda düşmanları çok da yaratıcı biçimlerde parçalara ayırabiliyorsunuz.

>Alkol Sağlığa Zararlı Mıdır: Oyunda kendi eşyalarımızı kendimiz üretebileceğiz tabii, burada biraz RE4 havası da seziliyor. Otları alkoller birleştirip sağlık iksiri, barutu çiviyle birleştirip özel mermi yapmak mümkün. Yani oyunun bir bölümünde keşifler yapıp bulmacalar çözecek, bir bölümünde ise elimizdeki kısıtlı malzemelerle hayatta kalmaya çalışacak ve bizi öldürmeye çalışanları buna pişman edeceğiz.

HOLSTIN

Tür: Aksiyon, Macera

Platform: PC

Yapım: Sonka

Dağıtım: Sonka

Çıkış Tarihi: 2023

YORUMLAR
Parolamı Unuttum