Beklediğimiz Indie'ler - Old Skies

Zamanda yedi farklı yolculuk bizi bekliyor

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Dave Gilbert'ın yeni oyunu Old Skies duyurulur duyurulmaz radarıma girdi, hele demosunu da oynadıktan sonra oyunu daha bir hevesle beklemeye başladım. Hazır çıkışına daha bir süre varken Old Skies'ı birlikte tanımaya ne dersiniz?

> Bir Wadjet Eye Oyunu: Wadjet Eye günümüz point ‘n click macera oyunlarının en başarılı temsilcilerinden biri, sadece yayınladıkları oyunlarla değil (Gemini Rue, Primordia, Technobabylon vs) geliştirdikleri oyunlarla da. Dave Gilbert’ın başında olduğu bu stüdyo son olarak Unavowed gibi nefis bir oyunla karşımıza çıkmıştı; Gilbert gibi bir yeteneğin yeni oyunu da türün sevenlerini haliyle heyecanlandırıyor.

> Pikselimize Biraz Ara Veriyoruz: Wadjet Eye ilk kez piksel art olmayan bir oyunla deneyecek şansını. Yani bu sefer 90’ların oyunlarından çok 90’ların çizgi filmlerini andıran bir grafik tarzı var karşımızda. Tamamıyla el çizimi olan bu 2D grafikler göze son derece hoş görünüyor. Bu sefer diyaloglarda o çok sevdiğim büyük karakter portreleri olmayacak ama yeniliğe açık olmak lazım.

>Zamanınızı Nasıl Alırdınız? Old Skies bir zamanda yolculuk oyunu. Baş kahramanımız Fia bu macera boyunca zamanda yedi farklı tarihe yolculuk yapacak: o unutulmaz 11 Eylül sabahına da gideceğiz, Viktorya dönemine de, 2024 New York’una da. Gelecekte zaman yolculuğu turistik amaçla kullanılmaya başlanmış, Fia da müşterilerini zamanda gezintiye çıkaran bir rehber. Tabii işlerin sarpa sarması da çok uzun sürmeyecek.

>Ölmek Bu İşin Fıtratında Var: Eski Sierra oyunlarında hata yapıp ölmek mümkündü, Old Skies’ta da Fia ölebiliyor ama bu “oyun bitti” anlamına gelmiyor. Aksine, Fia öldüğünde zamanın geri sardığını göreceğiz ama Fia o zamana kadar öğrendiklerini de hatırlayacak ve bu bilgilerini kullanarak çözmesi gereken bulmacaların üstesinden gelebilecek. Old Skies demosunu oynarsanız bunun bir örneğini kasa bulmacasında göreceksiniz.

>Bu Sesler Bana Tanıdık Geliyor: Dave Gilbert oyunlarını oynadıysanız kendisinin sesi başta olmak üzere Old Skies’taki bazı seslendirmeler size çok tanıdık gelecek. Fia’yı Sally Beaumont’un seslendirdiği oyun, bir Wadjet Eye oyununda bugüne kadar gördüğümüz en kapsamlı, en eksiksiz seslendirmelere sahip olacak. Ayrıca oyunun müziklerinin de yine tanıdık bir isim olan Thomas Regin’e emanet olduğunu söyleyeyim.

OLD SKIES

Tür: Point'n Click Macera

Platform: PC

Yapım: Wadjet Eye Games

Dağıtım: Wadjet Eye Games

Çıkış Tarihi: 2022

Steam Sayfası: Old Skies

YORUMLAR
Parolamı Unuttum