Bethesda Kanser Hastası Çocuğun Dileğini Gerçekleştirerek Fallout 76 Oynattı

Bravo Bethesda

Bethesda oldukça ender görülen bir kanser türü olan nöroblastom ile savaşmakta olan 12 yaşındaki çocuğun Fallout 76 oynama dileğini yerine getirdi. Wes ismindeki çocuğun doktorları aileye artık tedaviyi durdurmanın en iyi seçenek olduğunu söylemişler ve bir Fallout hayranı olan Wes de açıklanır açıklanmaz ön sipariş verdiği ve Kasım ayında çıkacak olan Fallout 76'yı oynayamayacağını anlamış. Aslında düşününce ne kadar feci bir şey, değil mi? :(

Facebook'ta Wes' Fight Against Neuroblastoma isimli bir sayfa var ve bu sayfada Wes'in mücadelesi anlatılıyor. Ailesinin sayfada yazdığına göre bunu haber alan Bethesda'nın direktör yardımcısı Matt Grandstaff stüdyonun Maryland'deki merkezinden dört saatlik bir yolculukla ailenin evine gelmiş, yanında yalnızca oyunu getirmekle kalmamış, Todd Howard'ın bizzat ısmarladığı ve oyunun Power Armor Edition'ında verilecek olan Power Armor kaskını da getirmiş. "Henüz çok erken olduğu için oyun bizde kalmadı ama oyunu oynadığı o birkaç saat bile Wes'in tahmin edemeyeceğiniz kadar mutlu etmeyi başardı" diyor ailesi.

Bethesda bu tür jestler söz konusu olduğunda cidden takdir edilmesi gereken bir firma. Kendileri Bir-Dilek-Tut Derneğinin de en büyük destekçilerinden biri, sıklıkla ölümcül hastalıklarla mücadele eden çocuklara da kapılarını açıyor. Yani bunun sıradan bir PR çalışması olduğunu aklınıza bile getirmeyin. Genellikle bu çocukları stüdyoda misafir etmelerine rağmen Wes seyahat edemeyecek kadar ağır hasta olduğu için kendileri gitmeyi tercih etmişler. Tüm büyük stüdyolara örnek olması gereken bir davranış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum