Beyond Good & Evil 2'nin Yeni Videosu Bu Oyun "Olacak" Dedirtti

İkinci bir No Man's Sky olmasın da

Ubisoft'un E3 konferansında Beyond Good & Evil 2'nin duyurulduğu an hiç şüphesiz bu yılki fuarın en büyük sürprizlerinden biriydi. İnanılmaz güzel görünen bir sinematik fragman izledik, oyunun direktörü Michel Ancel sahneye çıktı, gözleri dolarak bu an için 15 yıl beklediklerini söyledi. Hepimiz çok heyecanlandık. Ama fuarda gösterilen sinematik adı üstünde, sinematikti :) Oyunun neye benzeyeceğine dair bir fikrimiz yoktu, oyun içinden hiç görüntü görememiştik.

Daha sonrasındaysa bu sinematik gösterimin ardından kapalı kapılar ardında bazı basın kuruluşlarına oyunun teknoloji demosunun gösterildiğini öğrendik, o videoda anlatılan bazı özelliklere inanması güç geliyordu ve Ubisoft sonunda bu videoyu herkesle paylaşmaya karar verdiğinde gördük ki anlatılanlar doğruymuş.

Aşağıda izleyeceğiniz video Beyond Good and Evil 2'nin oyun motoruyla hazırlanmış bir videosu. Oynanış videosu demiyorum bakın, çünkü videoda gerçek bir oynanış yok. Zaten Michel Ansel de oyunun geliştirme aşamasında henüz "0. günde" olduklarını söylemişti. Yani oyunu oynamamıza henüz yıllar var, orası kesin. Yine de bu videoda gördüğümüz şeyler üzerinden gidersek Ansel aklındaki düşünceleri hayata geçirebilirse dehşet bir oyun oynayacağımız belli oldu.

Ancel videoda bize ilk olarak oyunun fragmanında da gördüğümüz ana gemiyi gösteriyor. Bu gemi yaklaşık 400 metre uzunluğunda ve oyunda bizim için üs görevi görüyor, topladığımız mürettebatla birlikte bu gemiyle sehata ediyoruz. Gemide herkesin kendi odası var, hatta içinde günlük işlerde kullanacağımız daha küçük gemiler de var. Daha sonraysa Ancel yine fragmanda gördüğümüz, ismi henüz konulmamış maymun karakterle gezintiye çıkıyor.

Ancel'in söylediğine göre oyundaki tüm gemileri gezebilecekmişiz. "İsterseniz içeri girebilir, pizza satabilir, tekrar dışarı çıkmak yerine gemiyi dolaşmaya karar verebilirsiniz. İçeride insan ticareti, köleler falan görebileceksiniz. Aynı ilk Beyond Good & Evil'da olduğu gibi bir kameranız olacak, bu sayede bu tür zulümlerle karşılaştığında kanıt olsun diye fotoğraf çekebilecek ve yetkililere sunabileceksiniz" diyor.

Videonun bundan sonraki kısmı ise tek kelimeyle heyecan verici. Ancel ilk olarak bize şehirdeki dev Ganesh heykelini gösteriyor, bu heykele iyice yakınlaşıyoruz. Sonra motorun geliştirici araçlarını kullanarak kamerayı uzaklaştırmaya başlıyor. Kamera uzaklaştıkça o dev heykelin git gide ufaldığını görüyoruz, ekrana koskoca bir gezegenin ufku girmeye başlıyor, o kocaman şehir karınca gibi kalıyor. Ve görüyoruz ki o koca şehir aslında gezegenin o kadar minik bir parçası ki. Ancel durmuyor, kamera geri çıkmaya devam ediyor. Artık evrendeyiz ve az önce ne kadar da devasa diye düşündüğüm gezegen aynı sistemdeki diğer gezegenlerin yanında cüce gibi kalıyor.

Bunlar yalnızca rasgele oraya buraya serpiştirilen gezegenler değil. Evrendeki tüm gezegenler gerçek fizik kurallarına göre hareket edecek, yörüngeleri, çekim kuvvetleri olacak. Atmosferdeki değişimler gemilerin uzaya çıkarken veya gezegene inerken karşılaşacağı kuvveti değiştirecek. Ve hatta evrende gerçek zamanlı olarak hareket eden göktaşları çarptıkları gezegenlerin yüzeylerinde değişime yol açacaklar.

Bu öylesine mekanik bir özellik de değil, oyunun ana hikayesi zaten buna dayanıyor. Bir gezegene göktaşı düştüğünde dev firmalar ortaya çıkan minerallari toplamaları için bu gezegenlere köleler gönderiyorlar. Köleler bu tehlikeli iş uğruna hayatlarını kaybediyor. Ancel "bir tarafta gezegenler, diğer tarafta hikaye diye bir ayrım yok. Gezegenler ve hikaye iç içe. Bu bizim için son derece önemli" diyerek açıklıyor bunu.

Tüm bunlar kulağa gerçekten inanılmaz geliyor ama Ancel'in hayal ettiği, gerçekleştirmek istediği şey o kadar engin ve büyük ki bu işin altından nasıl kalkacağını gerçekten hayal edemiyorum. Yine de kendisini bu kadar tutkulu ve istekli görmek güzel bir şey, Beyond Good & Evil 2 eninde sonunda karşımıza çıkacak ve işte o zaman bu düşüncelerin ne kadarlık bir kısmının gerçeğe dönüştüğünü kendimiz görebileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum