Eternals'ın Düşmanları Deviantlar Kimlerdir?

Gen Mühendisliği her dönem itibar gören bir tercih

Popüler kültürün mihenk taşlarından olan çizgi romanlar ilk başta ortaya çıktıklarında çok farklı nedenleri vardı. Savaş zamanı propaganda olarak kullanılan karakterler de var, ayrımcılığa karşı sesin yükselmesini sağlayan seriler de. Zaten bu kadar çeşitli olması çizgi romanları çok güzel yapan nedenlerin başında geliyor. Marvel ve DC çizgi romanları ilk ortaya çıktıklarında arkalarında çok derin bir orijin hikayesi yoktu. Yani Wolverine'i ilk kez gördüğümüzde daha onun bir insan olup, olmayacağı bile net değildi. Yazarlar arasında Wolverine'i aşırı gelişmiş bir kutup porsuğu yapma fikri bile dolaşıyordu.

Zaman ilerleyip, hayranların kafasında "acaba daha önce neler oldu?" soruları dolaşmaya başladıkça bu evrenlerde geçen geçmiş hikayeleri yazmaya başladılar. Karakterlere orijin hikayeleri yazılsa da ortada çok büyük bir evren vardı ve cevaplanması gereken çok soru vardı. İşte burada her iki marka için de büyük bir usta devreye girdi; Jack Kirby! Marvel'a Eternals'ı yaratan usta yazar DC için de New Gods/Old Gods kapılarını açıyordu. Hazır ufukta bir Eternals filmi varken bu Eternalların ezeli düşmanları nedir? Kimlerdendir? Gibi sorulara bir göz atalım. Eternals'ın kim olduğunu daha önce burada yazmıştık. Şimdi sırada gen mühendisliğinin son harikası Deviantlar var, hazırsanız başlıyoruz.

Genetiği Değiştirilmiş Kötü Adamlar (GDKA)

Bugünün en büyük trendlerinden birisi organik gıdalar. Genetiği değiştirilmiş tohumlardan çıkan yavan domateslerden bıktıysanız Deviantları da hiç sevmeyeceksiniz. Zira kendileri tam olarak bu şekilde ortaya çıkıyor. Takvimleri binlerce yıl geriye saralım, daha dünya üzerinde insan yaşamından söz etmek mümkün değilken uzaylı bir ırk olan Celstialler dünyayı ziyaretleri sırasında deney yapmaya karar veriyorlar. Bir grup Homo Erectus'u kaçıran Gammenon bu zavallıları Ziran the Tester'a vererek dünyanın kaderini değiştirmeye başlıyordu. Ziran'ın genleriyle oynadığı bu Homo Erectuslar zaman içerisinde Deviantlara dönüşeceklerdi. Hatta Deviantların bir diğer adı da Homo Descendus. Bu ismin de bir nedeni var.

Ziran'ın deneyleri sonucunda mutasyona uğrayan Deviantlarını genleri bozulmaya başlıyor, öyle ki bir noktadan sonra ucube şeklinde Deviantlar da görmeye başlıyoruz. Hatta bu mutasyonun hızı o kadar yüksek ki çok fazla jenerasyon geçmeden alakasız çeşit çeşit Deviant bir anda dünyada kol gezmeye başlıyor. Tabii bu işin bir de karşı tarafı var. Bir başka Celestial olan Nezarr the Calculator ise bu dönemde Eternals'ı yaratıyor. Eternals'ın artık ne kadar bilimselse adı da Homo Immortalis yani ölümsüzler. Eternals güç skalasında daha üstün gibi gözükse de Deviantların dünya geçmişinde çok büyük etkileri var. 

Deviantlara Da Bir Sith Kuralı Lazım

Bu Deviant arkadaşların mutasyon hızı ve güçlenme seviyeleri o kadar yükseliyor ki dünyayı ele geçirmeye başlıyorlar. Bu süre zarfında Eternals ile savaşsalar da sayı avantajları onları diri tutuyor. Hatta evrim geçiren Homo Descenduslar insanların öykülerine konu olan Troller, Ogrelar gibi yaratıklar olarak da karşımıza çıkıyorlar. Yani çok sayıda Deviant formu dünyada kol gezmeye başlıyor. Bu kadar üstün bir ırkın dünyayı ele geçirememesinin arkasında ise Star Wars'tan bildiğimiz bir neden yatıyor. Bu bozuk ve bir o kadar güçlü millet asla birbirine güvenmiyor ve hep birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar. Tıpkı Sithlerin tüm galaksiyi yönetirken bir anda güçsüz Jedilara yenilmesi gibi bir anda güçten düşmelerinin nedenlerinden biri de bu. 

Bu yüksek mutasyon hızı onların beyinlerinin de süper seviyede gelişmesini sağlıyor. Milattan önce 20binli yıllarda öyle bir hale geliyorlar ki hem gen mühendisliğinde hem de teknolojide inanılmaz bir seviyeye çıkıyorlar. Uçan şehirler mi dersiniz, üstün ırklar mı orası hayal gücünüze kalmış. Eternalslar ve Atlantis halkı olmasa muhtemelen Marvel Evreni yerine Deviant Evreni var olurdu. Çünkü bu süreçte Eternalsların verdiği savaş ve Deviantların kendi arasındaki güvensizlik nedeniyle normal hayat bir şekilde yaşamaya devam edebiliyor. 

Thanos Bir Deviant Mıdır?!

Şöyle ki dünya üzerinde her karşıtlıktan muhakkak bir yasak çocuk hikayesi doğar. Thanos için de durum tam olarak böyle. Titan ismi daha önce mitolojide de çok sık kullanılmıştı. Thanos'un mensup olduğu ırkta Titan. Titan ise tahmin edebileceğiniz üzere Eternal ile Deviant kırması melez bir ırk. Yani evrenin yarısını yok eden Thanos bir yarı-Deviant. Varoluş amaçları olarak Celestial olmayı hedefleyen bir ırk için hiç de fena olmayan bir başarıya imza atan Thanos'u eski Deviantlar görse kıvançla aralarına alırlardı. Eternal ekibi ise muhtemelen Thanos'u öldürmeye çalışırdı... Bu Marvel'ın iyi adamları pek bir sıkıcı oluyor.

Titans'n ortaya çıkışı Jack Kirby'den sonra bu kozmik hikayeleri en güzel anlatan Jim Starlin'e nasip oluyor. Bir başka genetiğiyle oynanmış ırk olan Titanlar klonlama sistemiyle de ortaya çıkabiliyor. Hatta öyle ki Marvel'ın tonla alternatif evrenlerinden birinde Skrulllar bile Titan çıkartabiliyor. Zaten Thanos dışında çok da meşhur bir mensubu olmayan Titan ırkının mihenk taşlarndan birisi de Thanos'un annesi olan Sui-San. 

Barış Hiçbir Zaman Bir Seçenek Değildi

Eternallar güç skalası olarak Deviantların çok üstünde olduğu için bir noktada Deviantlar mecburen barış yapmak zorunda kalıyor. Ancak doğaları gereği stabil olamayan bu millet barışın bozulmasına neden oluyor. 1970'li yıllarda New York'a saldıran Eternaller hem barışı bozuyor hem de insanları Celestiallere karşı kışkırtarak onlara bir savaş açmak istiyor. Eternallerin o dönemki başkenti olan Olympia'yı işgal etmeye çalışsalar da bu girişim başarsız oluyor ve sonu uzaya fırlatılmak olan ağr bir yenilgi alıyorlar. 

bu olaylar Fourth Host adı verilen bir gözlemci/yargıcın dünyaya gelmesiyle başlayıp, sona ermişti. Bu noktadan sonra Deviantlar zaman zaman dünyada gün yüzüne çıksa da hiçbir zaman başarılı olamadılar. Şimdi burada Deviantları düz kötü adam olarak görüp suçlamak işin basitine kaçmak oluyor. Bu Celestialler en başında Homo Erectusların koduyla oynamamış olsaydı bunlarnı hiçbiri yaşanmayacaktı. Yine dünya üzerindeki büyük oyunu bozmak gerekiyor sevgili Oyungezerler! 

Deviantların kanlı tarihi kısaca böyle sevgili okurlar, bir grup uzaylı bilim adamı birkaç gariban Homo Erectus kaçırıyor, onların DNA'sını bozuyor ve dünyaya salıyor. Sonra bu insanlar zaman içerisinde abidik gubidik mutasyonlara uğrayınca düşman ilan edilip öldürülmeye başlanıyor, ötekileştiriliyor. Zaten ezeli düşmanları Eternaller gibi yaratılış olarak kusursuz değiller üstüne bir de kodları gereği "kötü" olmaları gerekiyor. Biraz X-Men biraz Star Wars belki de biraz Yüzüklerin Efendisi karışımı bir hikayeleri var. Filmde nasıl göreceğimizi ise üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum.

Fragmanlardan anladığım kadarıyla Eternals ırkı mensupları Thanos şıklatması sonrası "ekibi geri topluyoruz" modunda bir araya geliyor. Muhtemelen Fourth Host benzeri bir yargıç dünyaya gelecek ya da Deviantlar bir saldırı daha planlayacaklar. Sonra da Angelina Jolie, Salma Hayek gibi güzel ablalardan bir temiz dayak yiyip taşa dönüşerek uzaya atılacaklar(bu olay çizgi romanlarda bu şekilde yaşanmıştı). Deviant haklarını savunacak benden başka bir deli daha çıkmayacağı için sessiz sedasız bir şekilde aramızdan ayrılacaklar. Tarihin hep kazananları yazmadığı güzel günlerde görüşmek üzere sevgili Oyungezerler, sokakta bir yerde ucubeye benzeyen bir Deviant görürseniz hemen korkup kaçmayın kendisini anlamaya çalışın...

YORUMLAR
cathyscherer
11 Nisan 2022 16:25

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

midtownmadness
23 Ağustos 2021 11:58

Yazı çok iyi ve açıklayıcı olmuş. Elinize sağlık :)

MSelm
23 Ağustos 2021 10:04

Elinize sağlık, okuması çok keyifliydi :)

Parolamı Unuttum