Binlerce Overwatch Oyuncusu Hile Yaptıkları İçin Cezalandırıldı

Blizzard'ın tokmağı şimdiden ortaya çıktı

Son zamanların en çok heyecan yaratan oyunu Overwatch için geçtiğimiz aylarda hile kullanan herkesin cezalandırılacağı ve kimseye ikinci bir şans verilmeyeceği duyurulmuştu. Öyle gözüküyor ki Blizzard bu konuda oldukça ciddi.

Daha oyun çıkalı iki hafta bile olmamışken, binlerce oyuncu hile yaptıkları için Overwatch'tan banlandı. World of Warcraft için geliştirdikleri Honor Buddy adlı bot programı ile tanınan bir firma, Overwatch için yeni bir hileyi piyasaya sürdü. Bu programı kullanan kitlenin çoğu geçtiğimiz günlerde banlanınca, geliştiriciler de ne yapacaklarını çözene kadar programı kapatmak zorunda kaldı.

PC Gamer'da yer alan bir habere göre, Blizzard önlem alırken tek bir hesabı banlamakla kalmıyor. Hile yaptığı öne sürülen bir kullanıcı oyunu yeniden aldığını, hatta her türlü kimlik bilgisini sakladığını fakat "bu sefer herhangi bir hile kullanmamasına rağmen" yine de ikinci kez banlandığını dile getirdi:

"Overwatch'ı ikinci kez alırken VPN kullandım, MAC adresimi değiştirdim. Üstelik oyunu yeniden yüklerken sabit diskimin ID'sini gizledim ve BiosDate'i değiştirdim. Tüm bu önlemlere rağmen iki gün sonra hiçbir hile kullanmamama rağmen yine de ikinci kez banlandım."

Üstelik banlanan oyuncular sadece batı ülkelerinden değil! Blizzard, firmanın Çin'deki ortağı NetEase ile birlikte binlerce oyuncunun üstüne Reinhardt'ın Q yeteneği gibi ban tokmağını indirdi. Paylaşılan bilgilere göre Çin'de 1572 kişi ilk ban dalgasıyla oyundan uzaklaştırıldı. Hatta bir de elaleme rezil olmaları için bu oyuncuların kullanıcı adları da paylaşıldı. (Shame! ­- Zil sesi­ - Shame!)

Bence Blizzard, DOTA 2'nin eSpor başarısından sonra başını biraz da olsa taşlara vurduğu için Overwatch ile bu alana çok büyük bir giriş yapmak istiyor. Bunun için ilk büyük aşama olan hype trenini başarıyla rayına oturtmuş olsa bile, önünde hala çok büyük bir engel var: Hileciler! Piyasadaki birçok FPS oyununun forumları hile şikayetleri ile doluyken, Blizzard'ın bu noktada hiçbir acıması olmayacak gibi gözüküyor.

Demek istediğim şu ki, siz siz olun ama Overwatch oynarken hilenin h'sinin yakınından bile geçmeyin. Hatta Google'a "Overwatch hile" dahi yazmayın. Yoksa Blizzard'ın ban tokmağı Tracer'dan daha hızlı, Reinhardt'tan daha sert bir şekilde sizi de bulabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum