Bir İngiliz Üniversitesi Espor İçin Lisans Kursu Vermeye Başlayacak

Espor diploması isteyen?

İngiltere merkezli bir üniversite, espor için Bachelor of Arts (onur) diploması modülünü açmayı planladığını açıkladı.

Eylül 2018'de Staffordshire Üniversitesi'nde başlayacak olan kurs, "iş ve bilgisayar oyunlarından öğrenme ve öğretme"yi bir araya getiriyor ve 35 yaş ve altındaki insanlar için "talep" içerisinde olan becerileri hedeflemeyi amaçlıyor.

Üniversitenin akademik dekanı Rachel Gowers işe alım için, "Esporda çalışanların %73'ünden fazlası 35 yaşın altındadır ve becerileri talep edilmektedir," diyor. "Şirketler, girişimci ve teknoloji meraklısı olan insanlar arıyor ve endüstri yeni iş yaratmaya yönlendiriyor. Kurs, espor etkinliklerine ev sahipliği yapmak için gelişmekte olan takımlardan, topluluklardan ve hayran kitlesinden esporun iş ve kültürü üzerine yoğunlaşıyor. Tüm öğrenciler bir espor arenasını ziyaret edecekler ve ayrıca rekabetçi oyuncular için heyecan verici burs olanakları da sunuyoruz."

Bir basın duyurusu, Staffordshire Üniversitesi'nin yaptığı açıklamanın espor gazetesi Ukie'yi izlediğini belirtiyor. Oyun endüstrisinin ve Birleşik Krallık hükümetinin İngiltere'yi esporda küresel olarak ön plana çıkarmak için nasıl birlikte çalışabileceği konusunu sekiz öneri ile özetliyor. Üniversitenin modülü bunun doğrudan bir cevabı.

Espor için üniversite önderliğinde bir kariyer düşünür müydünüz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum