Bir NFT’ye 2,9 Milyon $ Yatırdı; 48 Milyon $ Beklerken 3600$ Teklif Aldı

Günün açıkgöz (!) yatırımcı hikayesi İran’dan :)

NFT meselesi, önümüzdeki dönemde üzerine epey kafa patlatılacak, uzun uzun tartışılacak, makaleler, tezler yazılacak bir konu. Kimileri kripto para piyasasının ilk günlerindeki fırsat gibi bir fırsat olduğunu düşünüyor ve suyun başını tutmaya çalışıyor; kimileri ise, anlamsız ve gereksiz bir şey olarak görüyor.

Hangi taraf haklı veya taraflar arasında tam anlamıyla haklı bir taraf var mı gibi sorulara verilecek cevap epey uzun, o yüzden şimdi bu konulara hiç girmiyorum. Haberimize konu olan kişi İran’dan Sina Estavi isimli bir yatırımcı/iş insanı veya kendi ifadesiyle “kripto girişimcisi”. Estavi, geçtiğimiz yıl tam 2,9 Milyon $ ödeyerek bir dijital token satın alıyor. Bu token, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından atılan ilk tweet ile ilgili.

Dorsey’in Twitter’daki ilk paylaşımına böyle yüklü bir miktar yatıran Estavi’nin beklentisi, 1 yıl içerisinde bu yatırımdan oldukça büyük bir kar elde etmekmiş belli ki; bu NFT’yi açık artırmaya çıkarıp 48 Milyon $ gibi bir bedelle satmayı planlamış. Ama evdeki hesap çarşıya uymamış. O, milyon dolarlarla konuşa dursun, gelen en yüksek teklif 277 $ olmuş, sonrasındaysa 3.600 $’lık bir teklif daha geldiği görülmüş.

Estavi, 9 ay önce “Ekonomik sistemi bozmak” suçlamasıyla hapse mahkûm edilmiş ve dışarıya çıkar çıkmaz da yeniden NFT, token vs işlerine el atmış anlaşılan. Ama beklediğini bulamadığını söylemek mümkün. Sonuç olarak yatırdığı miktarın çok uzağında dolanan teklifler var; haliyle o da satmaktan vazgeçmiş durumda.

Bu örnek de şu anda piyasanın ne kadar spekülatif olduğuna işaret eden örneklerden birisi. İleride ne olur ne biter bilemem, ama şundan eminim, asla bir tweet satın almak için milyon dolarlar harcamayacağım :)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum