Bir Oyuncu Prey'i Yalnızca 7 Dakikada Bitirmeyi Başardı!

Bana kalsa 700 dakikada bitiremem

Bu kadarı da olmaz dememek lazım, çünkü oluyor. Speedrun yapan oyuncular her seferinde kendilerini geliştirmeye, oyunlardaki açıkları ve hataları bulmaya ve bunları kusursuz biçimde kullanarak yeni dünya rekorları kırmaya devam ediyorlar. Bundan sadece 1 ay önce yaklaşık 20-30 saatlik oyun deneyimi sunan Prey'in 44 dakikada bitirildiğini haber yapmıştık. O zamanlar 44 dakika bile kulağa gerçekten inanılmaz geliyordu (hoş, hala da öyle geliyor aslında). Bundan çok kısa bir süre sonra DraQu ismindeki speedrun oyuncusu bu süreyi iyice geliştirmiş ve oyunu yaklaşık 19 dakikada bitirmişti.

Arada geçen bir ay zarfında yeni rekorlar kırıldı, bu süre saniye saniye geri çekildi. Ama seeker TV ismindeki speedrun oyuncusu oyunu akıl almayacak bir sürede, yalnızca 7 dakikada bitirmeyi başararak yeni dünya rekorunun da sahibi oldu. Hatta 7 dakika bile değil, 6 dakika 59 saniye ve 50 salise.

Speedrun dünyasında da çeşitli kurallar ve çeşitli kategoriler var. Bu tür haberlerde gördüğünüz o inanılmaz süreler Any% kategorisinde elde ediliyor. Bu kategoride hiçbir sınırlama yok, oyunda var olan bugları rahatça kullanabilir; eğer belli bir glitch duvarın içinden geçip, dünyadan aşağı düşüp oyunun son odasına ulaşmanızı sağlıyorsa rahatça bundan faydalanabilirsiniz. Elbette elde edilen sürenin yasal olması gerekiyor, yani oyuna müdahale edecek herhangi bir program kullanmak yasak. Bazı diğer Speedrun kategorilerinde bu şekilde glitch kullanımı falan kısıtlanmış durumda, zaten o kategorilerdeki oyun süreleri çok daha yüksek oluyor.

Elbette oyunda mevcut olan ve süreyi kısaltacak bu tür hataları bulmak için oyuncular acayip zaman harcıyorlar, kaldı ki seeker TV'nin YouTube kanalına bir göz atarsanız bu rekoru gerçekleştirmek için harcanan çabayı görebilirsiniz.

"Benim neyim eksik, ben de Prey'de speedrun yapacağım" diyorsanız CreeperHntr'ın Any% tüyolarını seyredebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum