Bir Speedrunner Divinity: Original Sin 2'yi 22 Dakikada Bitirdi!

Yahu o sürede biz anca karakter yaratıyoruz

Divinity: Original Sin 2'yi kaç saatte bitirdiniz? Benim ilk turum 131 saat sürmüş, belki azıcık daha oyalanmadan oynasaydım 1 saat kırpıp 130 saatte bitirebilirdim ama acele etmek istemedim :) Öyle olunca da "oyunu 1 saatte bitirdi!", "hayır efendim, 35 dakikada bitirdi!" gibi speedrun hikayeleri okuyunca gerçekten de hem şaşırıyor, hem de takdir ediyorum. Yalnızca ben değil, Larian Studios da takdir ediyor.

Dün akşam saatlerinde Larian Studios'un Twitter hesabı "Divinity: Original Sin 2'nin yeni speedrun rekoru 24 dakika 58 saniye. Tebrikler AlmostPi!" şeklinde bir tweet atarak çılgın speedrunner AlmostPi'nin yeni rekorunu herkese duyurdu. İş orada kaldı mı dersiniz? Tabii ki hayır. 26 dakikayla 10 gündür geçilemeyen rekorun sahibi Semanari hemen karşılık verdi ve oyunu 23 dakika 23 saniyede bitirerek rekoru ele geçirdi.

Sonra ne oldu biliyor musunuz? AlmostPi arka arkaya oyunu bitirmeye başladı. Önce 23 dakika 16 saniye, sonra 22 dakika 38 saniye ve son olarak da 22 dakika 24 saniyeyle inanılması güç bitirme sürelerine imza attı. Şu an Divinity: Original Sin 2'nin speedrun rekoru kendisine ait.

> Divinity: Original Sin 2'ye Ünlü SincapSör Lora Geliyor!

"Kural mural olmadan ben de bitiririm" diye düşünüyor olabilirsiniz ama Speedrun dediğimiz şey gerçekten de inanılmaz emek ve sabır isteyen bir uğraş. Rekor videolarını izlediğinizde göreceksiniz, normalde ulaşılamayan yerlere üst üste variller dikerek çıkmak, glitchlerden faydalanarak haritanın önemli büyüklükteki kısımlarını ve savaşları es geçmek gibi şeyler çok uzun uğraşların bir sonucu. Bu rekorları kırmak için nerede ne var her şeyi ezberlemek ve en ufak bir hata yapmamak gerekiyor. Yani o 22 dakikalık rekorun ardında yüzlerce saatlik çalışma olduğu belli.

Sizi bilmem ama ben bu azmi gerçekten takdir ediyorum. Bakalım bu hafta rekorun 21 dakikalara çekildiğini görebilecek miyiz? İsterseniz siz de (hala okumadıysanız) Divinity: Original Sin 2 incelememi okuma speedrun'ı yapabilirsiniz :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum