Bird Box Filminin Görünmeyen Yaratıkları Bakın Neye Benziyormuş

Görünmemesi iyi olmuş

Josh Malerman'ın aynı isimli romanından uyarlanan Bird Box filmi Netflix'in son dönemde en çok konuşulan filmlerinden biri oldu. Post-apokaliptik diyebileceğimiz bir dünyada geçen filmde insanlar gözleri kapalı veya göz bantı takarak dolaşıyorlar, çünkü dışarıda 'yaratıklar' var ve bu yaratıkları göz ucuyla dahi görmek intihar etmenize neden oluyor. Konuyu çok kısaca özetlemeye çalıştım ama izlemenizi öneririm (henüz izlemediyseniz tabii).

Filmin en dikkat çekici yanlarından biri de insanların görünce delirdiği bu yaratıkları bizim görmememizdi. Bu bazılarınca eleştirilmiş olsa da bence gayet de doğru bir hamleydi, çünkü kitapta da bu yaratıklar öyle açık açık tasvir edilen şeyler değiller. Hem 'bilinmezin' verdiği gerilim ve korku daha iyi bence.

Ama aslında filmde yaratıkların gösterilmesi düşünülmüş, hatta tasarımlar da hasarlanmış. Bird Box'ın özel efekt makyaj yaratıcılarından Howard Berger Instagram üzerinden filmde gösterilecek yaratığın resimlerini paylaştı ama sonradan bu mesajını sildi. "Bir şeye bu kadar emek verip de çöpe gittiğini görmek hayal kırıklığı yaratan bir şey. Ama kararı anlıyorum, son ürün için en iyisi neyse o olmalı" diyen Berger'in yayınladığı resmi aşağıda görebilirsiniz.

Yani bu resmi görünce dedim ki "iyi ki bu yaratığı göstermek gibi bir hata yapmamışlar" :) Yaşlı bebeğe benzeyen bu yaratık hem korkutucu olmazdı, hem de filmin gizem unsurunu tamamen ortadan kaldırırdı. Zaten kitaba %100 bağlı olan bir film değildi, bir de böyle bir işe girişseler alacağı yorumlar çok kötü olurdu diye tahmin ediyorum.

Bu arada filmi izlediyseniz kitabını da mutlaka okumanızı öneririm.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum