Birkaç Dreams Oyunu Tavsiyesi

Seçmece bunlar

Dreams ile hazırlanan içeriklerin sayısı şimdiden yüzleri aştı, oyuncular müthiş biçimde yaratıcılıklarını sergiliyorlar. Siz de Dreams'e bulaştıysanız bu oyun deryası içerisinden ilk etapta denemek isteyebileceğiniz birkaç ismi sizin için seçtim.

Bu oyunlara ve çok daha fazlasına Dreams'in içerik web sayfasından erişebilirsiniz.

Cubric (the_burgervan)

Bulmaca severler bir ellerini kaldırsınlar, bir göreyim. Yanaşın şöyle. Rubik küp çözmeyi falan seven var mı aranızda? Cubric gayet basit mekaniklerle ne kadar zorlayıcı, bir o kadar da keyif verici bir bulmaca oyunu yapılabileceğini ortaya koyan oyunlardan.

Yan yana yerleştirilmiş küplerin üzerinde ilerlemeye çalışan bir robotu canlandırıyoruz bu oyunda. Bir küpten diğer kübe geçebilmek için mavi kapıların yan yana gelmesi gerek. Bir çeşit trans moduna geçerek de kübü hareket ettirebiliyoruz. Kurallar gayet sade: Sana zarar verebilecek karelere basma ve küpten aşağı düşme.

Sade sade olmasına ama hiç de kolay değil.

Ommy Kart (ManChickenTurtle)

Mario Kart’ın yandan yemişi bildiğiniz. O nedenle de çok açıklamayacağım. Yarışçımızı seçiyoruz, pistin etrafında dönüyoruz. Engellerden kaçıyoruz. Gene sonuncu oluyoruz.

Kendini tekrar eden sevimli müziği ve renkli atmosferi sağ olsun, bir bakayım diye girmiştim, dön dön duruyorum hala… Birisi bana dur desin.

Unknown (Godman250)

Unknown atmosferini gayet beğendiğim bir korku oyunu oldu. Gerçi ben müsait olduğum saatler dolayısıyla gündüz ve kısık sesle oynamak zorunda kaldım ama… (Korkmak mı? Yek yeaa… Ne korkucam…)

Sağlam korku oyunu yapmak herkesin harcı değil, ara sıra klişe şeyler dönüyor ama bilinmezliğin ürpertici havasını hissetmek için şans verilebilir. Başka Dreams oyuncuları da beğenmişler gayet.

Hotel - a horror short (BearAntlers)

Daha atmosferik bir korku oyunu arayanlar için ise böyle Shining esintili kısa bir oyun önerim var. Gerçekten kısa bir oyun, fakat o tekinsiz havasını çok beğendim. O havayı verebilen oyun çok yok. Korku oyunu bulmuşken yapışmak lazım.

Do robots dream of electric imps? (SlurmMacKenzie)

Kodlama modelli oyunlara karşı bir zaafım var. Ne yapabilirim. Gördüm mü suyunu çıkarana kadar oynuyorum.

Do robots dream of electric imps?’de küçük bir robotu çok basit bulmacamsı kodlarla programlamanızı isteyen bir oyun. İlk başta sağa, sola gitme; bu görevleri tekrar etme gibi basit başlayan bulmacalar gittikçe karmaşıklaşıyor fakat öyle zor bir oyun değil.

Bulmaca severlere benden bir Dream daha.

Blade Gunner (Jimmyjules153)

Space Invaders düşünün ama bir kürenin etrafında dönüyorsunuz. Alın size bağımlılık.

Blade Gunner eski arcade oyunlarının havasında, gayet basit ve gayet bağımlılık yapıcı bir uçarak kaçarak ateş etme oyunu. Amacımız dalga dalga gelen uzay gemilerini temizlemek. Biz oyuncular uçmayı, kaçmayı ve ateş etmeyi severiz biliyorsunuz. Doğal olarak Blade Gunner da kendine Dreams’in ilk sayfasında yer bulabilmiş.

Dinorama (Digitalthing)

Dostum küçük ve şirin bir dinozor olabileceğim bir platform oyunu mu? At cebe!

Oynanışı bakımından gayet klasik bir platform oyunu Dinorama. Atla, zıpla, düşmanın üstüne zıpla… Fakat tasarımı gerçekten o kadar tatlı ki, o ışıldak şeyler o kadar şirin ki!! Yani anlayacağınız bir platform oyunundan bekleyeceğiniz performans, dinozor aşkıyla buluşmuş. Oynaması gayet keyifli.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
24 Şubat 2020 18:15

Umarım cinsel içerikli oyun veya animasyon yapmaya elverişli bir yapısı yoktur.Aksi takdirde oyun amacının dışına çıkar ve hiç olur bunun yüzünden.

Parolamı Unuttum