Black Friday İndirimlerinin En Çok Satan Konsolu Series S Oldu

Ufaklık herkesi geride bıraktı

Business Insider haberine göre Adobe Digital Economy Index'in perakende satış sitelerine yapılan 1 trilyonun üzerinde ziyareti analiz edip, üstüne de 1000'den fazla satıcıyla hangi ürünlerin daha iyi sattığına dair yaptığı anket yapması sonucunda elde ettiği veriler ışığında Black Friday indirimlerinin konsol şampiyonu Xbox Series S olmuş.

Elbette bu başarının ardında birkaç faktör bulunuyor, örneğin Xbox Series S'in PlayStation 5 veya Xbox Series X'e göre çok daha fazla mağazada bulunabilir olması en büyük etmen. Xbox'ın PlayStation ve Nintendo'ya göre bir diğer avantajı elbette Game Pass sistemi. Özellikle de tatil döneminde Halo Infinite, Forza Horizon 5 gibi oyunları oynamak isteyenler için Xbox Series S oldukça düşük maliyetli bir çözüm. Hele ki Series S'in sadece dijital olduğunu düşünürsek bu ikili iyice öne çıkıyor.

Son olarak da az önce de dediğim gibi Series S'in fiyat olarak rakiplerinden daha uygun fiyata sahip olması da satışlarını kolaylaştırıyor. Bu indirimlerin etkisi bizim ülkemizde pek görülmüyor, zaten döviz iyice yükseldiği için bizler indirim değil de zam görüyoruz. Ancak yurtdışında Black Friday indirimlerinde Series S'lerin gerçekten de çok uygun fiyatlara satıldığını biliyoruz.

Aslında Series S'in en büyük rakibi ne Series X ne de PlayStation 5'ti; ancak Switch satışları da Series S'in gerisinde kalmış durumda. Bu durumda yılın son aylarının kazananı, Microsoft'un ufaklık konsolu Series S diyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum