Black Widow Filminden İlk Yorumlar Paylaşıldı

Darısı başımıza

Marvel Sinematik Evreni'nin adı gibi bahtı da kara olan filmi Black Widow'u çok uzun zamandır bekliyoruz. Pandemi nedeniyle tüm dördüncü aşama planlarını kaydıran MCU'nun en çok etkilendiği iş ise Black Widow oldu. 7 Temmuz günü sinemalarla aynı anda Disney+ üzerinden de yayınlanacak olan filmin ön gösterimi yapıldı ve ilk yorumları paylaşıldı. 

Black Widow'dan gelen ilk yorumlar çoğunlukla olumlu yönde. Zaten filmin açılış Rotten Tomatoes puanı da %85. Filmi erkenden izleyen şanslı eleştirmenlerin yorumları ise şu şekilde;

Jamie Jirak (Comicbook): Black Widow Disney+ üzerinden de satın alınabilecek ancak şansınız varsa gidip büyük ekranda izleyin. Buna kesinlikle değecektir. Film bir sinema sever için salonlara geri dönmeye harika bir fırsat sağlıyor. MCU'nun genel hayranları da bunu kaçırmamalı. Şunu söyleyebilirim ki Black Widow filmi on yıl önce yapılmalıydı. Bu yeni film halen markaya çok büyük değer katıyor ve Scarlett Johansson/Natasha Romanoff'a mükemmel bir veda ediyor.

Owen Gleiberman (Variety): Black Widow'u izlemeye giden insanlar ana karakterden daha fazla ne görebileceklerini merak ediyorlar. Scarlett Johansson'un MCU geçmişi Iron Man 2'ye dayanıyor. O zamandan bu yana harika bir dövüşçü izledik. Kendisinin imza niteliği taşıyan bıçak hareketleri ve kostümü vardı. Merak ediyorum veya belki de korkuyordum Black Widow iki saat boyunuca sadece bunlardan mı oluşuyor? Neyse ki durum böyle değilmiş, film çok daha ilgi çekici ve kapsayıcıydı.

Nicole Clark (IGN): Film tek kelimeyle tutkuluydu. Bu bir süper kahraman filmi ancak aynı zamanda bir ajan temalı aksiyon/gerilim hikayesi, bir işlevsiz aile draması ve tacizden kurutulma hikayesi. Filmin çoğu bir Marvel filmi gibi hissettirmiyor. Kullanılan karanlık ton sayesinde genç kızları kaçıran ve kiralık katil olarak yetiştiren bir Rus programını anlayabiliyorsunuz. Ortada Natasha'ya güçlerini veren büyük bir olay yok. Ne radyoaktif bir örümcek ısırığı ne de bir gamma bombası. Ancak tüm bunlara rağmen Natasha Shield'a girmeyi başarıyor. Film sayesinde Natasha'nın neden ilk etapta onlara dahil olduğunu da anlayabiliyoruz. Ayrıca Natasha'nın neden kahramanlık yolunda ilerlediğini ve geçmişinden kaçmanın ötesinde neler yaptığını da görüyoruz. Günün sonunuda Marvel'ın orijinal Avengers üyelerinden birinin yoğun trajedisini yaşıyoruz.

David Rooney (THR): Cate Shortland tarafından yönetilen film heyecanı, mızahı ve anlaşılabilir bir duygusallığı barındırıyor. Bu solo film Scarlett Johansson'nu Natasha Romanoff'unu öne çıkarırken ona Florence Pugh, Rachel Weisz ve David Harbour tarafından birinci sınıf bir destek sunuyor. Süper kahraman tapınağından yüksek tempolu bir gizem/ gerilim bölgesine giriyoruz. Film Captain Marvel'a göre çok daha iyi bir kadın merkezli MCU filmi olmuş.

Clarisse Loughrey (The Independent): Black Widow'un tüm kusurlarına rağmen filmde yapılan doğrular MCU'nun geleceğindeki kadınlar için daha umutlu bir gelecek kuruyor. Filmdeki hikaye sadece uyandırıcı değil aynı zamanda sempati kurulabilecek deneyimler içeriyor. Natasha'nın en başından beri buna sahip olamaması gerçekten utanç verici. 

Filmden gelen yorumlar özellikle MCU'nun kadın karakterlere daha fazla yer ayırması gerektiğini belirtiyor. Ms. Marvel'ın evrene girişi ve Captain Marvel'ın büyümesiyle ilerleyen dönemlerde bu isteklere cevap gelecektir. İlk yorumlardan beni en çok sevindiren şey ise filmin bir ajan aksiyon/gerilim tarzını benimsemiş olması. Klasik Marvel formülünün dışında daha koyu temalı bir film izleyebiliriz. Biz de film çıktıktan sonra neymiş, ne değilmiş diye bir göz atarız. Natasha'nın en azından şimdilik son yolculuğu hepimiz için epey duygusal olacak gibi gözüküyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum