Blade Runner Animesi Filmler Arasındaki Boşluğu Dolduracak

Otuz yıllık sürede kim bilir neler oldu?

6 Ekim'de vizyona girecek Blade Runner 2049 ile ilgili merak edilen şeylerin başında ilk filmden bu yeni filme kadar olan zaman aralığında olup biten şeyleri nasıl anlatacağı geliyordu. Sonuçta 1982 tarihli kült cyberpunk filmi Blade Runner'ın hikayesi 2019 yılında geçiyordu ve aradan tam tamına 30 sene geçmiş.

Bu tür devam filmlerinde arada neler olup bittiğini anlatmak için çeşitli yöntemler var: bu kimi zaman çizgiroman veya roman, kimi zaman da Alien: Covenant örneğinde gördüğümüz gibi kısa film şeklinde olabiliyor. Blade Runner ise aradaki boşluğu doldurmak için kısa filmlere ek olarak Cowboy Bebop'ın yönetmeni Shinichiro Watanabe'nin yöneteceği bir anime ile karşımıza çıkacak. Blade Runner Black Out 2022 ismindeki bu kısa anime ilk filmin sonrasındaki olaylara odaklanacak ve isminden de anlaşılabileceği üzere büyük bir elektrik kesintisi sırasında meydana gelen şeyleri anlatıp ardından gelen kısa filmlere ve Blade Runner 2049'a zemin hazırlayacak.

Aşağıdaki kısa klipte test animasyonunu ve animeden çeşitli konsept çizimleri görerek tarzı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz:

Klipte mesleğimde kendisini en çok etkilemiş olan yapımın Blade Runner olduğunu söyleyen Watanebe bu animeyi yönetirken orijinal Blade Runner'a saygılarını sunmayı ve ortaya taklit bir iş çıkarmamaya odaklandığını belirtiyor.

Filmin Road to 2049 isimli sitesinin menüsünden aradaki yıllara tıklayıp neler olup bittiği hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün. Burada 2036 ve 2048 yıllarına baktığınızda iki kısa filmle karşılaşacaksınız. 2036: Nexus Dawn'da Jared Leto, 2048: Nowhere to Run'da ise Dave Bautista oynuyor.

Blade Runner Black Out 2022 animesi, 26 Eylül tarihinde Sony Pictures Japan'ın YouTube kanalında yayınlanacak, şimdiden takvimleri işaretlesek hiç fena olmaz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum