Blade Runner: Enhanced Edition'ın Kıyaslama Videosu Hayal Kırıklığı Yarattı

Orijinalin ruhu, geldiysen masaya üç kez vur

Nightdive Studios dün gece Balde Runner: Enhanced Edition'ın açılış sinematiğini, orijinal sinematikle kıyaslama videosu şeklinde yayınladı. Yayınladı yayınlamasına ama aldığı eleştiriler pek de olumlu olmadı.

1997 tarihli kült adventure oyunu Blade Runner'ı yenilenmiş halde oyuncuların karşısına çıkarmaya hazırlayan Nightdive Studios bunun bir remake değil, sadece remaster olduğunu altını çiziyor. Oyunun grafikleri makine öğrenme algoritmaları yoluyla yüksek çözünürlüğe taşınmış ve 60 fps haline getirilmiş. Ama sizin de kıyaslama videosunda göreceğiniz üzere, orijinalin ruhu tam olarak korunamamış.

Sorun algoritmaların görüntüleri gereksiz derecede yumuşatması ve kirden pastan arındırması olarak özetlenebilir aslında. Orijinal intronun o karanlık havası, grain efekti yok olunca yeni intro göze o kadar da hoş gelmiyor. Ayrıca 60 fps'ye çıkmak da iyi olmamış, 30 fps sinematik açısından daha iyi bir tercih olabilirdi.

Kıyaslama videosunda soldaki orijinal görüntüler 640x480, 15fps iken sağdaki yeni görüntüler 4K ve 60 fps.

Videoda soldaki orijinal görüntüler daha bile detaylı görünüyor, Nightdive'ın bu işe bir el atması gerektiği kesin.

Oyunun çıkış tarihi henüz açıklanmadı ama normalde 2020 içerisinde çıkması bekleniyordu.

YORUMLAR
crusader-35
8 Eylül 2020 21:40

Eşeğe altın semer vursan,eşek yine eşektir!

Ghost AssassiN
8 Eylül 2020 18:24

Bu bir şaka galiba. :) Nightdive gibi köklü bir firmadan daha iyisini beklerdim açıkçası.

sSnake
8 Eylül 2020 17:09

Ben de beğenmedim kestirmeden para kazanma ürünü olmuş. Söylendiği gibi kontrast ve görsel derinlik yok olmuş. Bir point and click advanture oyununda 60fps ne kadar gerekli ki zaten. Bir zamanlar sağolsun My Abandonware'den oynamıştım henüz gog'ye gelmemişti.

Feyling
8 Eylül 2020 15:50

Bana çok iyi gözüktü. 60 fps özellikle ara videolarda çok başarılı olmuş. Özellikle fazla bozulmadan yapıldığını düşünüyorum çünkü dikkatli bakmak gerekiyor grafik farkını görmek için. Eski grafiklerin pürüzünün, 2D oyunlarda da piksellerin önemli bir hava verdiği doğru ama yine de Nightdive'ı takdir ediyorum bayağı. 

Parolamı Unuttum