Blizzard, Hearthstone'da Da Premium Para Birimine Geçiyor

Yoksa Battlegrounds da P2W mi olacak?

Hearthstone'un popüler Battlegrounds modunun 2. sezonu 30 Ağustos'ta başlayacak ve Blizzard da bu sezonla beraber oyuna yeni bir premium para birimi ekleyecek. Hearthstone mağazasında bundan sonra gerçek parayla değil, Runestone kullanarak satın alım yapabileceksiniz ve Runestone'lar da değişen paketler halinde satın alınabilecek.

Her ne kadar Blizzard, Runestone paket büyüklüklerinin en çok satan ürünlerle uyumlu olacağını söylüyor olsa da, bu tür para birimlerinde çoğunlukla cüzdanınızda kullanamadığınız miktarda paralar kalır ve yeni bir şeyler satın almak için yine paket almak durumunda kalırsınız. Blizzard bu değişikliğin sebeplerinden birini de daha ufak ürünleri satışa sunabilmek olarak açıklamış, dijital mağazaların satışlardan yaptığı kesintiler bu tür ufak satışların gerçek parayla yapılmasının karlılığını azaltıyor tabii ki.

Premium para birimi kadar tepki çeken bir diğer değişiklik ise Battlegrounds season pass'in premium tier'e sahip olacak olması. Bu tier'deki neredeyse tüm ödüller aslında kozmetik, ama ilk ödül oyunculara iki tane ekstra kahraman slotu veriyor ve buna başka türlü sahip olma şansınız yok. Yani season pass satın almayan oyuncular iki rasgele kahraman arasından sedçim yaparken, satın alan oyuncular dört kahraman arasından seçecekler.

Blizzard bunun da P2W özellik olmadığını, bu ekstranın "güçten ziyade seçenek sunduğunu" söylüyor. Ancak Ysera ve Heistbaron Togwaggle gibi kahramanların ne kadar güçlü ve popüler olduğu düşünüldüğünde dört kahraman slotu demek bu kahramanlara sahip olma şansını da kaydadeğer biçimde artıracak.

Blizzard bir kez daha parasallaştırma sisteminde yaptığı değişikliklerle oyunculardan tepki almayı başardı. Görünüşe göre Diablo Immortal'a gelen onca eleştiri bu tür kararlara hiç de etki etmiyor.

YORUMLAR
Pixlik
24 Ağustos 2022 23:54

"güçten ziyade seçenek sunduğunu" Bakalım bu ucuz laf cambazlıkları ile diablo IV ü kaç yılda rezil edecekler.

creepylord
Pixlik
25 Ağustos 2022 15:17

Belli ki yıllardır kitlenin tepkisinden çekinip geri durdular. Baktılar Immortal para basıyor, aşırı tepki yaratmadı durum. Ya da çok dert etmediler artık neyse. Sokuşturabildikleri tüm markalarına şu mikro ödeme zırvasını sokuşturacaklar anlaşılan. Benim de bu tür haberler okuyunca aklıma direkt D4 geliyor. :/

Pixlik
creepylord
31 Ağustos 2022 00:09

Kesinlikle katılıyorum. Hatta ilk gelecek şeyden o kadar eminim ki; en çok 2 sene içinde depolama alanı satmaya başlayacaklar. D2 de de D3te de sıkıntıydı. Satarkende "karaketer dengelerini bozmuyor, saklamayı seven oyunculara ekstra olanak sağlıyoruz" diyecekler.


Parolamı Unuttum