Blizzard'ın Yeni Projelerinden Biri Yepyeni Bir Oyun Mu?

Blizzcon gelse ya artık

Arada bir Blizzard'ın Kariyer sitesine göz atıyorsanız stüdyonun şu an çok sayıda proje üzerinde çalıştığının farkındasınızdır. Bunların bir kısmı daha önce de söylediğimiz gibi henüz duyurulmamış olan Diablo projeleri. Zaten bunlar her ne kadar "Unannounced Project" ismiyle geçiyor olsa da yanlarında "Dungeon Artist, Diablo" şeklinde belirtilen pozisyonlar en azından hangi seriyle ilgili bir oyun olduğunu gösteriyor.

Yalnız tüm bu ilanların arasında ilgi çekici başka ilanlar da göze çarpıyor, bunlar da henüz açıklanmamış projeler ama yanlarında herhangi bir oyunla bağlantıyı gösteren bir işaret de yok. Bazılarında mobil deneyim isteniyor (bunlar yeni bir oyun da olabilir, hazırdaki oyunların mobil portları da), ama bazı ilanların AAA kalitesinde yepyeni bir oyun için verildiği belli.

Örneğin Bölüm Tasarımcısı ilanındaki kriterlerden biri "aksiyon oyunlarına tutkuyla bağlı olma". Bu ilanda en az 2 AAA oyunda çalışmış olma kriteri de var ve iş tanımında da "konsept halinden final aşamalarına kadar dünya yaratma" görevini görüyoruz. Bu da akla hemen Blizzard'ın şu an bildiklerimizin dışında bir dünya yaratmaya çalıştığını getiriyor. Zaten diğer ilanlarda da "aksiyon dolu bir oyun" kalıbıyla sıkça karşılaşıyoruz, hatta "co-op oyunlara ilgi duyma" kriteri bile var. Tüm bunlar Blizzard'ın halihazırda bildiğimiz serilerin dışında, yepyeni bir aksiyon oyunu üzerinde çalıştığına işaret ediyor sevgili Oyungezerler.

Blizzard öyle bir stüdyo ki sürprizlerini son dakikaya kadar saklamayı çok iyi başarıyor. Bir kez daha Blizzcon'un başlamasını iple çekecek ve duyuracakları yeni oyun veya oyunların neler olduğunu görmek için ekranımızın başına yapışacağız gibi. Sonuçta Blizzard bu, ne yapsa olay olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum