Blizzard, Netflix İle Yeni Projeler Üzerinde Görüşmüş

Tabii, Netflix'i dava edene kadar...

Blizzard hakkında istediğinizi söyleyebilirsiniz. Fakat muhteşem sinematikler yaptıklarını inkar etmek pek mümkün değil. Overwatch, Starcraft, WoW ve Diablo serileri için tasarlanan her sinematik, ağız sulandıran derecede iyi. Peki Blizzard bu yeteneklerini neden dijital platformlarda kullanmıyor?

Geçtiğimiz günlerde konuşan sektörün önde gelen isimlerinden Jason Schreier, bu sorunun cevabını açıklamış. Yeni kitabı Play Nice: The Rise, Fall, and Future of Blizzard Entertainment'ın tanıtımı için r/wow'da bir soru&cevap etkinliği düzenleyen Schreier, Blizzard'ın aslında Netflix ile görüştüğünü açıklıyor.

Schreier'a göre Blizzard, Netflix ile birlikte Warcraft, Overwatch ve Diablo'yu kapsayacak projeler üzerinde neredeyse anlaşmaya varmış. Fakat bu esnada Blizzard, Netflix'i "Spencer Neumann'ı çalmakla" suçlayarak dava etmiş. 2018 yılında açılan davaya göre Blizzard, Neumann'ın kontratının bitmesine 2 yıldan fazla varken Netflix ile anlaşmasına karşı çıkmış.

Activision Blizzard'a göre Neumann, kontratındaki "başka şirketlerle görüşemez" kurallarını ihlal etmiş durumda. Bu nedenle de kendisi, CFO'luk görevinden azledilmiş. 

Olan bizim projelere olmuş...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum