Blizzard, World of Warcraft'ta Multi-Box Kullanmayı Yasaklıyor

Bir devrin daha sonu

World of Warcraft oynarken multi-box kullanan oyuncularla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Mesela bizim Sylvanas sunucusunda ünlü bir Death Knight beşlisi vardı, adamın nickini tam olarak hatırlamıyorum ama deathka, deathkb, deathkc, deathkd, deathke gibi isimler kullanırdı. Yine benzer biçimde bir paladin beşlisi vardı mesela, bunlarla özellikle de PvP'de karşı karşıya gelmek son derece üzücü sonuçlara yol açabiliyordu :)

Multi-box, bir oyuncunun üçüncü parti yazılım yardımıyla çok sayıda karakteri tek bir klavye / fare ile kontrol edebilmesini sağlayan bir sistem. Bu oyuncular her karakter için ayrı abonelik ücreti ödüyorlar (bu nasıl bir zenginlik diye sormayın, bizim Blizzard oyunlarına ödediğimiz paraya kıyasla devede kulak) ve bu sayede oldukça bereketli farming seansları geçirebiliyorlar. Hatta 15-20 karakteri bu şekilde yönetip, topladığı kaynakları ana karakterine aktaran oyuncular bile var.

İşte neredeyse herkesin bir şekilde anısı olan bu oyuncular, artık yasaklanmayla karşı karşıya. Blizzard, tek bir tuş başımı veya aksiyonu çok sayıda oyuna yansıtan bu tür üçüncü parti uygulamaların kullanımını incelediklerini ve bunun oyuna git gide artan derecede olumsuz etkisi olduğunu gördüklerini söylüyor. Üzerinden 15 yıldan fazla süre geçtikten sonra bunu fark etmiş olmaları tabii "neden şimdi?" sorusunu akla getiriyor ama o Blizzard'ın bileceği bir iş.

Blizzard, bu yazılımları kullanmayı 'ofansif davranış' olarak değerlendireceklerini söylemiş. Bu oyunculara önce uyarıda bulunulacak ve bu yazılımları kullanmamaları istenecek. Devamı halinde önce geçici ban, ısrar halinde ise hesapların kalıcı olarak banlanması gündeme gelecek.

Ben multibox oyuncuların bir renk olduğunu düşünenlerdenim, o yüzden bu kararı biraz anlamsız buldum. Oyuncuların genel tepkisi ne olacak, o önemli.

YORUMLAR
Kukuchi
2 Ocak 2021 11:02

Kalksın ya, yeni oyuncuyum 3-5 para kasmaya slota gidiyorum her noktada 5şer char iç içe. Bide yetmiyormuş gibi bottalar. 
Bunlar bi kenera bana kalırsa bu psikopatlar yüzünden slot buga giriyor canavar cıkmıyor, hepten hevesi kaçıyor insanın.

creepylord
6 Kasım 2020 13:26

Bulundukları sunuculardaki AH dengelerini ciddi şekilde etkilediklerini düşünüyorum. Bence de kaldırılmalı ama 15 senedir neredelerdi onu bende merak ediyorum :D 

Parolamı Unuttum