Blizzard, Yeni Bir IP Üzerinde Çalışıyor

“Yeni Bir AAA Hayatta Kalma Oyunu” diyorlar

Malum, Blizzard son aylarda çalkantılı bir sürecin içinden geçiyor ve bu durum firmanın elindeki IP’lerin geleceği üzerinde de endişelere yol açıyordu. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması, bu endişeleri büyük ölçüde bertaraf etmiş gibi görünüyor, en azından oyunların geleceği için, şirket ile ilgili diğer tartışmalar bir süre daha gündemimizde kalacak gibi.

Microsoft’un sadece Blizzard’ın günümüzdeki popüler serilerini devam ettirmek değil, firmanın elindeki eski markaları canlandırmak isteyeceği yönünde bir beklenti oluşmuş durumda -ki Microsoft cephesinden gelen açıklamalar da bir anlamda bu görüşü destekler nitelikte.

Ama anlaşıldığı kadarıyla Blizzard sadece elindeki markalarla yetinmek istemiyor, yeni IP’ler için de çalışmalarına devam ediyor. Şirketin sitesinde yayınlanan iş ilanının başlığı “Bizimle Yeni Bir Evren Yarat(ın)” (Create a New Universe With Us) şeklinde.

İlanın detayında; yeni bir evrende geçecek yepyeni bir macera için yola çıktıkları, PC ve konsollar için geliştirilecek bu yeni oyunun “hayatta kalma” türünde olacağı belirtiliyor. Bunun dışında çok fazla bilgi de verilmemiş açıkçası, dolayısıyla detaylar için resmi duyuruyu bekleyeceğiz, takipteyiz.

YORUMLAR
Leprikas
26 Ocak 2022 13:30

İlk önce Diablo 4 adam gibi çıkartısınlar, sonra da Star Craft, Warcraft devam etsinler.

Parolamı Unuttum