Blizzard'ın Yönetim Katında Büyük Deprem!

J. Allen Brack görevden alındı!

Activision Blizzard'ı zor günler bekliyor! Geçtiğimiz hafta Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı tarafından açılan cinsiyet ayrımcılığı davasının ardından ortalık karışmıştı. Blizzard yöneticilerinden gelen açıklamalar da yeterli olmayınca yüzlerce çalışan şirketi boykot etme kararı almıştı.

Bu tartışmaların göbeğinde bulunan Blizzard yöneticisi J. Allen Brack resmen görevinden alındı. Üç senedir stüdyonun yöneticiliğini üstlenen Brack, 15 yıldır Blizzard bünyesinde çalışıyordu. Stüdyonun yönetimi ise Jen Oneal ve Mike Ybarra ikilisine kaldı. Blizzard'ın resmi açıklaması ise şu şekilde.

Oneal, henüz geçtiğimiz Ocak ayında markaya katılmış olmasına rağmen büyük işler başardı. Diablo ve Overwatch gibi önemli oyunlarda söz sahibi olan yönetici, eskiden Vicarious Visions'ın yöneticiliğini de üstlenmişti. Uzun süre Microsoft bünyesinde çalışan Ybarra ise 2019'dan beri Blizzard bünyesinde. Ybarra bir süredir Battle.net'in geliştirilme sürecinde önemli rol oynuyordu.

İkilinin unvanının "eş-liderler" olduğunu belirtmekte de fayda var. Yani ikili isim olarak şimdilik ön planda olsa da Activision-Blizzard cephesinde ipler direkt olarak Bobby Kotick'e geçmiş durumda.

Davanın yankıları bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.

YORUMLAR
osmanzi
4 Ağustos 2021 14:52

Şimdi orijinal açıklamada çok dikkat edilmesi gereken bir kelime kullanımı var: "Stepping Down" Yani Activision Blizzard "Biz bu adamı gönderdik, işi sonlandırıldı, artık bizim bir parçamız değil." d(iy)emiyor. Mevcut rolü kendi inisiyatifiyle bıraktığını söylüyor. (Global İK'cılar bu konuda daha iyi bir değerlendirme yapabilir.)

Bir diğer konu da frat culture kurmuş şirketin hemen günah çıkarırcasına bi kadın co-manager ataması. Bu zaten krizin ilk gününden beri herkesin beklediği bir haberdi; ancak belli ki hâlâ tek kadın yöneticiye dönebilecek bir durumları yok.

Şu aşamada Activision Blizzard bu davaya karışmış isimlerin hepsini işten çıkarıp yerlerine tamamen kadınlardan oluşan (evet üst ve orta yönetim kademeleri de dahil) bir ekip kurmadığı sürece benim (ve umuyorum milyonlarca oyuncunun) gözünde aklanamaz. Bize düşen de hisselerinin düşmeye devam etmesine katkıda bulunmak, bu şirkete bir kuruş bile vermemektir.

Parolamı Unuttum