Blizzcon 2017'de Görmeyi Beklediğimiz Altı Şey

Alemin kralı geliyor!

Her yıl düzenlenen ve Blizzard'ın saat başı ortalığı yerinden oynatacak açıklamalar yaptığı Blizzcon 3 Kasım'da başlıyor. Şu ana kadar bir çok gelişme sızdı ya da sızdırıldı. Ne kadar doğru bilemiyoruz fakat beklentilerimizi arttırdığı kesin.

Bildiğiniz gibi Blizzard sürekli yeni oyun çıkartan bir firma değil. Hatta toplamda 6 oyunları var! Bu yüzden yeni bir oyun beklemek yerine mevcut oyunlara gelecek güncellemeler, ek paketler, yeni karakterler beklemek en doğrusu olacaktır. Tabii ki sadece oyun açıklamaları yer almıyor Blizzcon'da. E-spor turnuvaları, soru cevap panelleri ve Blizzard hayranlarının merak ettiği tasarım süreçlerini anlatan paneller olacak. Kapanış seramonisini ise Muse yapıyor. Açıkçası 2014 yılında Metallica'yı çıkartarak başladıkları kapanış konserlerinde çıta her sene düşüyor. Tabii ki dünyanın en büyük grubunu ilk olarak çıkartarsanız olacağı budur diyor ve listemize geçiyoruz.

OVERWATCH'a Yeni Karakter, Harita ve Oyun Modu

Overwatch şu aralar yeni bir e-spor ligi kuruyor ve bütün ilgiyi doğal olarak global lig çekecek. Lig takımlarının sahneye davet edilmesi, oyuncuların tanıtılması ve lig hakkında bilgiler verilmesi Overwatch izlemeyi sevenler için oldukça güzel olacaktır. Fakat asıl problem Overwatch'u oynayanları tatmin etmekte. Bildiğiniz gibi şu aralar Blizzard Mercy ile ne yapacağını pek bilemiyor. Her hafta yeni bir dengeleme yaması geliyor ama oyun ne yazık ki oldukça büyük bir düşüş yakalamış durumda. Overwatch'u tekrar eski haline getirebilmeleri için büyük bir çaba harcamaları gerek.

Yeni bir oyun modu ve harita açıklaması sürpriz olmayacaktır. Oyunun yönetmeni Jeff Kaplan daha önce yaptığı açıklamalarda yeni kahramanın hazır olduğunu ama uzun bir süre göremeyeceğimizi söylemişti. Blizzcon 2015'in o zamanlar yeni açıklanan Sombra tarafından hacklenerek başladığını düşünürsek yeni bir Overwatch karakterinin açıklanmasına kesin gözüyle bakabiliriz. 

blizzcon3

Korsan Temalı Bir HEARTHSTONE Ek Paketi

Yeni bir ek paketin geleceği kesin fakat içeriğinin ne olduğunu kimse bilmiyor. Oyunun son iki büyük metasını korsanlar ele geçirmişti. Pirate Warrior, Pirate Rogue, Patches falan derken büyük bir ihtimalle tamamen korsan temalı bir ek paket çıkabilir. Yeni oyun mekanikleri içerisine gemi eklenebilir. Blizzcon'a Virtual Ticket satın alan herkese altın Marin kartı verileceğini ve bu açıklamanın bir korsan resmi ile yapıldığını düşünürsek korsan temalı bir ek paket hiç uzak değil. 

 

 

DIABLO III - Yeni Görev? Yeni Karakter? Yeni Ek Paket? Hiçbiri mi? :( 

Ne yazık ki Diablo III hakkında hiçbir açıklama yapılmadı şu ana kadar. Zaten Blizzard bir iki panel haricinde hiçbir şey planlamadığını açıkladı. Fakat Blizzard'ın ne kadar troll bir şirket olduğunu biliyoruz. Sağ gösterip sol vurma ihtimalleri var. Her ne kadar Blizzcon'un takvimi açıklansa da açılış seramonisini yeni bir Diablo III ek paketi ya da Diablo IV ile yapabilirler. Çok düşük bir ihtimal ama neden olmasın? 

Belki okumuş, görmüş ya da duymuş olabilirsiniz, Blizzard'ın Diablo evreninde geçen The Witcher tarzı bir RYO üzerinde çalıştığı dedikoduları çıkmıştı. Öncelikle bu dedikoduya inanmıyorum ve gerçek olsa bile Blizzcon 2017'de duyurulacağını hiç düşünmüyorum. Fakat keşke olsa, keşke Diablo evrenini sadece vur kır parçala olarak değil de yoğun bir şekilde yaşayabilsek. 


HEROES OF THE STORM'a Sızdırılan 3 Yeni Kahraman Gelecek mi?

Heroes of the Storm belki de en çok güncelleme alan Blizzard oyunu. Sürekli yeni bir kahraman çıkartıyorlar ve oyunu dengede tutabilmek için her şeyi yapıyorlar. Piyasadaki en güncel ve en dengeli MOBA oyunu diyebiliriz. Şu ana kadar sızan bilgiler arasında üç yeni kahramanın çıkacağı söyleniyor. Warcraft evreninden Alexstrasza, Overwatch'tan Hanzo ve StarCraft'tan Tildon (Firebat) panelin açılış videosunda gösterileceği ve oyuna ekleneceği söylenen karakterler. Hanzo Main diye yırtınan Overwatch oyuncularını Heroes of the Storm'da görmek ne kadar isteriz bilmiyorum. Bu üç karakter haricinde yeni bir haritanın açıklanması oldukça olası. Bir de Raynor'a gelecek olan düzenlemenin detaylarının paylaşılacağı söyleniyor. 

blizzcon2

WORLD OF WARCRAFT'ın Son Ek Paketi Olabilir

Ve gelelim Blizzard'ın en ağır topuna. Legion ek paketi ile gerçekten harika bir ivme yakalan oyuna yeni bir ek paketin açıklanacağı kesin gibi. Şu an karakterlerimiz kendi sınıflarının lideri durumunda ve gerçekten çok güçlüyüz. Legion'ı da yendikten sonra Azeroth'ta yapabileceğimiz pek bir şey kalmadı. Geriye kullanılmayan tek Old God olan N'zoth ve Nagalar bu ek pakette görmek istediğimiz düşmanlar. Yalnız su altında dövüşmek istemiyoruz. Vashj'ir'de görev yaparken yaşadığımız kabuslar bazı soğuk gecelerde hala rüyalarımıza giriyor! Şu ana kadar ayak basmadığımız tek yer olan Kul Tiras ve etrafındaki adalar N'zoth'a karşı mücadelemizde gideceğimiz yerler olarak oldukça mantıklı gözüküyor.

blizzcon1

Yeni ek paketin sonunda Azeroth'un komple yok olma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım. En son Sargeras haşmetli kılıcını Azeroth'un böğürüne, Silithus'a saplamıştı. Eğer Azeroth yok olursa yeni bir World of Warcraft oyununa yer açılabilir. Başka bir gezegene giderek orada yepyeni bir oyuna sıfırdan başlayabiliriz. World of Warcraft'ın 12 yıl önce çıktığını ve yeni ek paketin son görevinin aşağı yukarı 2019 yılında bizlere sunulacağını düşünürsek WOW 2 çok da uzak bir ihtimal değil. Hatta karakterlerimiz Azeroth'u kurtarırken kendilerini feda etseler güzel olmaz mı? Benzer bir olayı Exodar'dan Velen önderliğinde kaçan Draenei ile Legion'da sinematik olarak görmüştük. Bu sefer bizim başımıza gelebilir.

Warcraft cephesinden yeni bir strateji oyunu gelme ihtimali ise sıfır ne yazık ki. Warcraft IV oynamayı çok isterdim lakin Blizzard Warcraft evrenini tamamen World of Warcraft'ta yıkmış durumda. Belki yukarıda bahsettiğim yeni bir dünya ile strateji oyunu çıkabilir. Ama çok çok çok çok az da olsa belki bir Warcraft duyurusu olabilir. StarCraft'ta yaptıkları gibi grafikleri yenilenmiş bir Warcraft III oyunu çıkabilir. Ne yazık ki ilk iki oyunu beklemek hayalperestlik olacaktır...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum