Blue Box Studios ve Abandoned Bir Kez Daha Gündemde

Abandoned aslında Zero Cell imiş?

Son yılların en fiyasko tanıtım kampanyası Abandoned’a ait olabilir. Aslında buna tanıtım kampanyası bile dememek gerek, resmen milleti kandırma girişimiydi. Fakat bunun gerekçesinin ne olduğunu anlayabilmiş değilim.

Etrafında türlü türlü senaryolar yazıldı, Kojima’nın bir oyunu denildi, yeni Silent Hill geliyor denildi. Bin bir çeşit teori ileri sürüldü. Ama günün sonunda, koskoca bir yalan kaldı ortada. Ne o söylenen demo geldi, ne elle tutulur bir video paylaşıldı, ne de bir başka detay. Şimdi de bu yalanlara bir yenisi eklenmiş durumda.

PlayStation Life Style'ın da paylaştığı üzere; Blue Box Games Studios’un sitesinde bir ses kaydının olduğu fark edildi. Ses kaydının ne zaman yüklendiğine ilişkin bir bilgi yok. Fakat ses kaydında genel hatlarıyla Abandoned’ın demosunun bir “Yapay zeka simülasyon grubu” tarafından oluşturulduğu, “Project Blue Box”ın yapay zeka tarafından geliştirilen oyunlar üzerine bir girişim olarak tasarlandığı, “Zero Cell” isimli projenin, ilk aşamada sorunlar çıkardığı ama aylar süren çalışmayla artık bu projenin firmanın şu ana kadar oluşturduğu en iyi yapay zeka olduğu belirtiliyor.

Ses kaydı Japonca. Ama burada da yine işi ellerine yüzlerine bulaştırdıkları görülüyor. Muhtemelen yine Kojima ile ilgili bir proje imajı verilmek istenmiş, bu nedenle Japonca bir ses kaydı eklenmiş. Ama metnin, bilgisayar yardımıyla İngilizce’den Japoncaya çevrildiği anlaşılabiliyor. Sonuç olarak, bu konu da yine Blue Box ve Abandoned fiyaskoları hanesine bir çentik daha attırmaktan öteye geçemiyor.

Hasan Kahraman ve ekibinin (gerçi böyle bir ekibin olup olmadığı bile sorgulanıyor) kendilerini ısrarla böyle sıkıntılı bir durumun içerisine sokmak için çırpınıp durmasına açıkçası ben bir anlam veremiyorum. Aranızda bunu anlayabilen varsa lütfen bana da anlatsın.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum