Borderlands 3, Eylül Ayının En Çok Satan İkinci Oyunu Oldu

Rekorlara doymuyor

Dağıtıcı 2K ve yapımcı Gearbox Software Borderlands 3'ün gidişatından memnun. Bir süredir sadece "güçlü satış rakamları" yakaladığı söylenen oyun, özellikle PC üzerinde büyük bir başarıya ulaşmış durumda. 2K'in ve Gearbox'ın tarihine geçmeyi başaran Borderlands 3, görünüşe göre Eylül ayının en çok satan ikinci oyunu olmayı da başarmış.

SuperData'nın verilerine göre oyun geçtiğimiz ay tam 3.3 milyon kopya satış rakamına ulaşarak Güney Koreli F2P oyun Dungeon Fighter Online'ın arkasına yerleşmiş. Riot Games'in 10. yılını dolduran oyunu League of Legends'ın önünde kendine yer bulan oyunun bu satışların kaçını konsollar üzerinde kaçını PC üzerinde yaptığı bilinmiyor.


Bu başarının ilginç olan kısmı ise bir triple-A oyunun PC satışlarında ikinci sıraya yerleşmiş olması. Bildiğiniz üzere liste genellikle dünya çapında popülerlik kazanan ücretsiz oyunlar ile dolup taşıyor. Öyle ki 2019 yılında bu listeye yerleşmeyi başaran tek triple-A oyun Borderlands 3 olmuş durumda. 

Oyunun Epic Games Store üzerinde çıkış yapmış olması da satışları etkilememiş gibi görünüyor. Daha önce de oyunun ilk 5 gününde 5 milyon kopya sattığı açıklanmıştı ve 2K'in rekorunu kırdığı belirtilmişti. Ayrıca Borderlands 3, Epic Store'un da en başarılı oyunu olmayı başarmıştı. Platformun ön sipariş rekorunu kıran oyunun satışlarının genellikle dijital olduğunu da belirtelim. Yani PC satışlarının büyük bir kısmı Epic Store üzerinden yapılmış durumda.

Borderlands 3 zirvede kalmaya devam edebilecek mi, onu önümüzdeki haftalarda göreceğiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum