Brendan 'PlayerUnknown' Greene, PUBG Üzerinde Çalışmayı Bırakıyor

Firmayla çalışmaya devam edecek

PlayerUnknown adıyla bilinen Brendan Greene, PUBG'yi arkasında bırakarak araştırma ve oyun geliştirme üzerine kuracağı yeni ekibin başına geçecek. Yaptığı açıklamada Seul'den Amsterdam'a taşınacağını belirten Greene, PUBG Corp.'un PUBG Special Projects adı verilen yeni özel departmanını yönetecek.

PUBG'nin "danışmanı" olarak kalmaya devam edecek Greene, geliştirme işindeki koltuğunuysa Taeseok Jang ve PUBG ekibine bıırakacak.

"Geçtiğimiz 5 yıl hayatım tamamen battle royale üzerine kurulmuştu. Mod tasarladığım günlerden hayalimdeki battle royale oyununu yaratana kadar: PlayerUnknown's Battlegrounds..."

"Bu benim için inanılmaz bir maceraydı. Asla gerçekleşmeyeceğini düşündüğüm şeyleri başardık. Oyunun bu denli büyümesinde büyük rol oynayan hayranlarımız ve PUBG Corporation ekibine ne kadar teşekkür etsem az."

Amsterdam'da kuracağı ekibin geliştirici ve araştırmacılardan oluşacağını ifade eden Greene, bu ekibin görevlerini şu cümleler ile ifade ediyor:

"Görevimiz araştırmak, test etmek, yeni teknolojiler, araçlar ve oynanış mekanikleri geliştirmek olacak. Fakat bu görev benim için çok daha fazlası. Yapımcı ve araştırmacılardan oluşan ekibimiz ile oyun dünyasındaki iletişimin geleceğine ışık tutacağız."

Oyuna adını veren Greene, şimdilerde "battle royale çılgınlığı" adı verilen fenomenin başlamasına sebep olmuştu. 2017 yılında Steam'e eklenen ve çıkışından aylar sonra en çok oynanan oyunlar listesine yükselen PUBG, 3.2 milyon eşzamanlı oyuncu sayısı ile de Steam rekorunu kırmayı başarmıştı. 

PUBG şimdilerde tahtını Dota 2'ye bırakmış olsa da, Greene'in yarattığı efsane uzun süre konuşulmaya devam edecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum