Bu Ay Sonunda Steam'e Çin Oyunları Festivali Geliyor

Çin ve Tayvan menşeili 90’dan fazla oyun yer alacak

Pandemi dönemi oyun dünyasını çok farklı şekillerde etkiledi. Geliştirme süreçlerini uzattığı gibi, özellikle bağımsız yapımcılar için tanıtım çalışmalarını da zorlaştırdı. Bunun yanında, dijital etkinliklerin sayısının artışına da vesile oldu. Bu sayede, en azından bir engel aşılıp, daha farklı tanıtım çalışmaları yapılabilir hale geldi; bir yandan da oyun severlere daha önce erişemedikleri etkinliklere erişim imkânı sunulmuş oldu.

İşte bu tür etkinliklerden bir yenisi daha duyuruldu:

Enter the Dragon adlı bu etkinlikte Çin ve Tayvan menşeili 90’dan fazla oyun yer alacak. Bu oyunların bazıları My Time At Portia gibi çıkış yapmış oyunlarken, bazılarıysa Ballads of Hongye, Concerto on White, My Time At Sandrock gibi önümüzdeki dönemde çıkış yapacak oyunlar. Etkinlikte, daha önce gösterilmemiş tanıtım videoları paylaşılacak, geliştirici ve dağıtımcılarla yayınlar gerçekleştirilecek ve elbette oyun demolarına da yer verilecek.

Etkinliği organize edenler; Covid-19 pandemisi nedeniyle Çin ve Tayvan merkezli pek çok geliştiricinin, oyunlarını küresel ölçekte tanıtmak imkanından mahrum kaldığını, bu geliştiricilere bir şans sunmak için böyle bir etkinlik düzenlemek istediklerini söylüyorlar. Sonuç olarak, Steam’de bir nevi mini festival düzenlenecek Çin oyunları için. Oyun demolarının yanında indirimler ve paketler de yer alacak. Dolayısıyla, hoşunuza giden oyunlar olursa, kütüphanenize eklemek için bir fırsat da sunulacak diyebiliriz.

Enter the Dragon etkinliği, 22-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlik sitesinde halen başvuruların açık olmasından hareketle oyun sayısının yükselebileceğini de söylemek mümkün.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum