Bully 2, 2017 Yılında İptal Edilmiş

GTA VI’ya odaklanmak istedikleri için…

Yıllardır Bully 2 ile ilgili iddialar gündeme gelir, ama devamında herhangi bir resmi açıklama gelmez. Bu aslında çok da şaşırtıcı değil. Her ne kadar Rockstar’ın en popüler markaları GTA ve RDR olsa da Bully’nin de kendine has bir hayran kitlesi bulunuyor ve bu kitle de yıllardır bir devam oyunu bekliyor. Ancak bir türlü o beklenen duyuru gelmiyor. Böyle olunca da oyuna dair iddialar, teoriler ileri sürülüp duruyor.

Bu seferki iddia da oyunun aslında bundan 3 yıl kadar önce iptal edildiğine yönelik. Söylendiğine göre, 2017 yılında daha büyük projelere odaklanmak adına Bully 2 iptal edilmiş. Rockstar Games’ten sızıntı bilgiler paylaşan Tez2 ve Yan2295 rumuzlu GTA Forum ve Reddit kullanıcılarının paylaşımlarında dillendirdikleri bir iddia bu.

Tez2 mesajında GTA VI'nın 2015 yılında ‘yapım öncesi’ aşamasında olduğunu, 2016-2017’de geliştirme sürecine başlandığını, Bully 2 ve RDR 2'ye odaklanılınca GTA VI çalışmalarının yavaşladığını, Bully 2’nin 2017’de iptal edildiğini ve bunun gerekçesinin de GTA VI’ya odaklanmak istemeleri olduğunu düşündüğünü belirtmiş. Reddit’te bununla ilgili açılan başlıkta Yan2295 “Evet, haklı” diyerek Tez2’nin iddiasını teyit ediyor.

Tabii bunlar nihayetinde adını sanını bilmediğimiz kişilerin iddiaları, dolayısıyla temkinli yaklaşmakta fayda var. Ancak GTA VI ile ilgili halen bir duyurunun gelmemiş olması, oyunun çıkışının birkaç yılı daha bulabileceğini düşündürüyor -ki GTA V’in yeni nesil konsollara çıkarılacağı da düşünüldüğünde yeni oyunun gelişinin bir süre daha bekleyebileceğini tahmin etmek güç değil. Bunun üzerine bir de RDR 2 ile ilgili çalışmalar eklenirse, Bully 2 için fazla vakit kalmadığını kabul etmek gerek.

Yine de bir umutla, projenin tamamen iptal edilmediğini, bir süre beklemeye alındığını düşünmek istiyorum. Umarım Rockstar ekibi bir gün bu oyuna da dönecek vakti bulur.

 

YORUMLAR
f8r7t
3 Ocak 2021 21:24

Vay be çok isterdim şu oyunun yenisini, yeni bir karakterle farklı bir okulda harika olurdu. Özellikle ilk oyunda bize ihanet eden arkadaşımız da olabilir. :)

Parolamı Unuttum